Sokat köszönhet szurkolóinak a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Hála a lelkes szurkolóknak, fantasztikus hangulat uralkodik a bajnoki meccseken a dunaszerdahelyi stadionban. A mostani focidrukkerek lekörözik a két évtizeddel ezelőtti DAC-rajongókat, pedig azok sem voltak piskóták. Az elszánt sárga-kék hívek a régen bevált rigmusok mellett újakat is kitaláltak, amelyeket gyorsan megtanult a B-közép.</p>

„Mindenki itt van, mindenki tapsol, mindenki a DAC-nak szurkol” – így szól az egyik legnépszerűbb. De a drukkerek kívülről fújják az Óda a csapathoz című költeményt is, amelyet mi is külön közlünk.

Dicséretükre válik a szurkolóknak, hogy gyakorlatilag végigéneklik a mérkőzéseket, s akkor is biztatják kedvenceiket, ha nem megy nekik a játék. Valóban tizenkettedik játékosként űzik-hajtják a futballistákat. Bíró Tamás, a közkedvelt bemondó a Nyugat-Európában bevett szokás szerint a DAC összeállításánál csak a labdarúgók keresztneveit sorolja, s a túloldalról máris kiáltják az illető vezetéknevét. A légiósoknál sincs probléma, gyorsan megtanulták a drukkerek a vendégmunkások nevét.

Az is nagy pluszt jelent, hogy általában sportszerűen biztatják a csapatukat, csak a bírói hibáknál zúg fel elvétve „A három hülye”– strófa. A győztes találkozók után pedig parádés ünneplésben részesítik kedvenceiket. Még az éllovas kassaiaktól elszenvedett hazai vereséget követően is megtapsolták a DAC-játékosokat.

„Le a kalappal drukkereink előtt, akik nehéz helyzetben is kiállnak az együttes mellett. Arra ösztökélem védenceimet, hogy jó és eredményes játékkal hálálják meg híveink bizalmát” – mondta lapunknak Werner Lorant edző. A 37 éves Pinte Attila is elismerően beszél a rajongókról: „Hihetetlen, amit művelnek. Bevallom, a nagyszombatiak elleni nyitómeccs előtti bemelegítésnél elérzékenyültem, miután megláttam az Isten hozott Attila feliratot. Ilyen hangulatban öröm focizni. Nagyszerű érzés, hogy szeretnek a szurkolók, s akkor sem hagynak cserben bennünket, ha akadozik a gépezet. Sokan idegenbe is elkísérnek minket, s ott is hallatják a hangjukat” – szögezte le a korábban a Ferencvárosnál is megfordult volt válogatott focista.

„Egyszerűen fantasztikus, hogy szurkolóink milyen parádés hangulatot tudnak varázsolni. Megállás nélkül buzdítanak bennünket, büszke vagyok rá, hogy ennyire fanatikus tábor áll mögöttünk. Ilyen pazar légkörben nem lehet lazsálni, mindenki a maximumot akarja nyújtani. Nagyon jó érzés a győztes meccsek után megköszönni a támogatásukat” – szólt hozzá a szurkolói témához Novota János csapatkapitány, aki a DAC-lelátó egyik legnagyobb kedvence.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?