Sokat javultak a rimaszombatiak, de megint gyorsan elúszott az előnyük

Hiába vezettek 2:0-ra a rimaszombatiak a poprádiak ellen a labdarúgó DOXXbet Liga keleti kiesés elleni csoportjában, végül be kellett érniük a 2:2-es döntetlennel. Pedig a gömöriek jól fociztak, s a három pontot is megérdemelték volna.A rimaszombatiak a II.

Hiába vezettek 2:0-ra a rimaszombatiak a poprádiak ellen a labdarúgó DOXXbet Liga keleti kiesés elleni csoportjában, végül be kellett érniük a 2:2-es döntetlennel. Pedig a gömöriek jól fociztak, s a három pontot is megérdemelték volna.

A rimaszombatiak a II. ligában sem az előző, sem a mostani szezonban nem tudták legyőzni a poprádi csapatot, másfél hónapja az alapszakaszban hazai pályán 4:0-ra kaptak ki tőlük, ráadásul a poprádiak a rájátszásban eddig mind a négy meccsüket megnyerték. A két felet csekély 31 pont választja el a táblázaton, a Poprad magasan vezeti a kiesés elleni csoportot, a rimaszombatiak az utolsó helyen állnak.

Ahogy azonban elkezdődött a meccs, a papírformát el lehetett felejteni. A rimaszombatiak ugyanis jól kezdtek, olyan jól, hogy aki néhány hete nem látta őket játszani, csak ámult. Kemény már az első percben óriási felső kapufát lőtt, aztán a kapus védte az újabb lövését, majd a harmadik percben Rudiuk nem túl erős próbálkozását kellett védenie Huszáriknak. Aztán a 11. percben a második vonalból érkező Petrán 19 méterről beledőlt egy lövésbe, és bombagólt lőtt – 1:0. Ez a hazaiaknak már az ötödik kapura tartó lövése volt! A csupaszív Petrán a már védjegyévé vált cigánykerékkel ünnepelt.

A vendégek gyorsan akartak válaszolni, de Brza biztos pont volt a hazai kapuban. A legnagyobb bravúrra saját csapattársa, Nemergut kényszerítette, akinek egy felszabadító fejeséből majdnem szépségdíjas öngól lett, de Brza nagyot nyújtózkodott.

Az első félidőben végig a hazaiak irányítottak, pergős, jó focit láthattak a nézők, a vendégeknek helyzetük sem volt. A második félidőben az addig rendkívül sportszerű meccsen megszaporodtak a szabálytalanságok, és a bíró is kezdte kicsit elveszteni a türelmét, villantak a sárgák.

A 66. percben Vargic egy kavarodást követően laposan óriási kapufát lőtt, a vendégek csak szabálytalanság árán tudtak felszabadítani. A szabadrúgáshoz Kemény állt oda, és egy lapos lövéssel meg is lepte Huszárikot – 2:0. A magyarországi támadónak ez volt a második szabadrúgásgólja a szezonban, de az elsőt törölték, mert éppen a bajnokságból kilépett alsókubiniak ellen érte el. Így végül az a gól sem ért három pontot, ahogy a mostani sem, mert a rimaszombatiakra újra lesújtott az a pár perces koncentrációkihagyás, amely miatt már rengeteg pontot elszórtak.

Az ezt megelőző bajnokijukon a Teplička otthonában kaptak öt perc alatt két gólt, s el is vesztették a meccset 2:1-re, most a Poprad tudott négy perc alatt egyenlíteni. Először Ján Zápotoka maradt üresen – 2:1, aztán Bilas földre lefejelt labdája ugrotta át a nyújtózkodó Brzát – 2:2. A hátralévő időben már semmi érdemleges nem történt, a rimaszombatiak, bár közel álltak a győzelemhez, csak egy pontot könyvelhettek el.

Vladimír Goffa, a hazaiak vezetőedzője bánkódott a gyorsan elúszott előny miatt, de arra is rámutatott, mekkora fejlődésen ment át az utóbbi időben a csapata. „Rátaláltunk egy útra, kezd kialakulni a csapat stílusa, még úgy is, hogy kevés a játékosunk, és közülük is többen sérültek. Ha megmarad a futball Rimaszombatban, akkor szerintem ez a gárda ősszel kifejezetten nézőszórakoztató focit játszhat” – mondta Goffa.

Jelenleg úgy tűnik, a II. liga keleti csoportjából nem lesz másik kieső az alsókubiniakon kívül, a rimaszombati labdarúgás sorsa viszont a városi képviselő-testület kezében van: minden azon múlik, megszavazzák-e a klubnak a működéshez szükséges támogatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?