Soha rosszabb meccset

Debrecen. Gólzáporos mérkőzésen 3:3-as döntetlent játszott egymással a Debrecen és az Újpest az Arany Ászok Liga 12. fordulójának nyitómeccsén. Ugyancsak hat gólt hozott a Győr–Haladás találkozó, bár erre aligha gondolnak majd szívesen a szombathelyiek: féltucatra talán még az ETO-fanatikusok sem számítottak. A hétvége bombameglepetése, hogy a Ferenvcáros odahaza kapott ki a Siófoktól.

A debreceni Bajzát próbálja becsapni az újpesti Juhárt a forduló rangadójándvsc.hu-felvételA hajdúsági szurkolók joggal bizakodtak abban, hogy az Újpest ellen folytatódik a DVSC jó hazai szériája: eddig egyetlen döntetlen mellett valamennyi találkozóját megnyerte az Oláh Gábor utcában a csapatuk, s még gólt sem tudtak rúgni a vendégek.

No, az Újpest hamar megtörte a jeget: Kovács Zoltán bólintott a hazai kapuba, amihez kellett a mellette kissé elbambuló Éger hibája is. Azonnal átvette a kezdeményezést a Debrecen, mentek előre a hazaiak, igazi gólhelyzetet azonban nem tudtak kialakítani, míg az Újpestben benne volt egy-egy veszélyes kontra lehetősége is. Ha nem is klasszikus ellentámadásból, de növelték előnyüket a lila-fehérek, méghozzá Erős Károly ritkán látható bombagóljával. Akkor azt gondoltuk, ez a találat akár a forduló gólja is lehet, de pár percen belül kiderült, még a meccs gólja címért is nagy lesz a harc: Nikolov Balázs bombájáért nyújtózkodott hiába Vlaszák Géza. A gól jelezte, hogy a hazaiak nem adják fel, s szeretnének egyenlő állásnál szünetre vonulni – ezért mindent meg is tettek, aminek azonban tényszerű következménye csak az lett, hogy igencsak paprikás lett a hangulat a félidő utolsó perceire.

A második játékrész aztán ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: rohamozott a Debrecen, bekkelt az Újpest, s a magyar szinten magas színvonalú játékot továbbra sem illethettük a kisasszonyfutball megnevezéssel. Érett az egyenlítés, és érett egy kiállítás: a félidő dereka mindkettőt elhozta. Böőr szélvészként robogott át a vendégek térfelén, érezni lehetett, hogy csak szabálytalanul lehet megállítani, ami Vanczáknak és Juhárnak együttesen sikerült, előbbi kibillentette, utóbbi estében buktatta a hazai csapatkapitányt. Mindkét újpesti védőnek volt már sárga lapja, így tulajdonképpen örülhetnek, hogy Megyebíró játékvezető csak Vanczáknak adott újabbat, s mivel mindez a büntetőterületen belül történ, a tizenegyes sem maradhatott el. Éger László lába nem remegett meg, s úgy tűnt, sínen van a Loki: egálnál, emberelőnyben hazai pályán bedarálják a vendégeket. A lilák azonban – akárcsak a hazaiak kétgólos hátrányban – nem adták fel, Kovács Zoltán postafordultával visszaszerezte a vezetést, azonban újra érezni lehetett, hogy nem húzza ki az Újpest, s néhány minutummal később az eredetileg a kezdőbe jelölt, de csak nemrég beállt Selymes Tibor is benevezett „ „Ki tud ma nagyobb gólt rúgn”?“ elnevezésű versenybe. A Debrecen a hátralévő időben mindent megtett a győzelemért, a tíz főre fogyatkozott Újpest pedig foggal-körömmel óvta az egy pontot, de eközben néha-néha ők is eljutottak a hazai kapuig. A Loki a pontatlan befejezések miatt nem tudta megszerezni a győztes találatot – talán azonban jobb is így, hiszen a tíz emberrel is lelkesen küzdő, s helyzeteit szinte százszázalékosan kihasználó Újpest rászolgált az egy pontra. A hazai szurkolóknak sem volt oka csalódottságra a lefújás után, hiszen a magyar átlag feletti (s a szezon legjobb meccse címre is joggal pályázó) mérkőzést láttak, remekbeszabott gólokkal.

Mestermérleg:

Szentes Lázár (Debrecen): Kivételesen láttam a mérkőzés statisztikáját és ez is megerősítette amit a pályán látottak alapján is észleltem: nyernünk kellett volna. Csak kicsit vigasztal, hogy gólokban gazdag, látványos meccset játszottunk.

Dr. Mezey György (Újpest): Óriási mérkőzésen vagyunk túl, minden percét élvezhették a szurkolók. Két jól felkészített csapat találkozott egymással a nagy gólok meccsén. Sok sikert kívánok a Debrecennek a nemzetközi kupaszerepléshez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?