Slovan-siker Nagyszombatban

Pozsony. Slovan-győzelemmel ért véget a 16. forduló rangadója: Peckóék 2:1-re nyertek Nagyszombatban, és már nyolc pontra nőtt az előnyük a táblázaton. Az Inter legyőzte a bajnok Žilinát, Kassáról és Dubnicáról pedig a vendégek vitték el a három pontot.

Anton Suchý (Dubnica – jobbra) Almir Gegics (Púchov) mellett kapura tör a szombat délutáni, máriatölgyesi élvonalbeli összecsapásonTASR-felvételHűvös, őszi időben, villanyfénynél játszották a 97. Trnava–Slovan rangadót. Kezdettől fogva a hazaiak kezdeményeztek többet, de Kriss és Staňo lövései nem találtak utat a listavezető kapujába. Gyakran próbált a Slovan védelme mögé kerülni a Spartak, de a vendégek jól tartották magukat. A Slovan gólzsákja, Vittek 30 percnyi játék után sérülés miatt hagyta el a pályát, majd egy fővárosi támadás végén Hrabal mentett szögletre. Ebből Bednár ívelt a kapu elé, és az üresen hagyott Polgár vezetést szerzett a vendégeknek. A félidő hajrájában Obžera nem találta el az üres nagyszombati kaput. Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt az újonc vendéglátó csapat, s ennek következtében sikerült egyenlítenie: Kriss könnyű ívelését Prole kiejtette, Kožuch pedig a hálóba lőtt. Később a Slovan kapusa mentett a góllövő előtt. Sikerült Dušan Radolský edző cseréje, amikor tíz perccel a befejezés előtt Šestákot küldte a pályára. Az újonnan beállt játékos egyéni alakítás után Vomáčka elé tálalt, és a cseh idegenlégiós megszerezte a listavezető győzelmét.

Egyértelműen a rózsahegyi csapat uralta a mérkőzést a kassai találkozó első félidejében. A 12. percben Števko remek helyzetbe került, Kobr azonban hárított. Nem sokkal később egy szöglet után ismét Števko fejelt kapura, ám Sovič a gólvonalról mentett. Öt perccel később Števko elől ismét Kobr mentett. Később Tomovčík próbálkozása sem lepte meg a kassai kapust. További két ordító vendéghelyzet is kimaradt: Jurčo mellé fejelt, majd a félidő hajrájában ismét Števko hibázott, ezúttal a kapu torkában találta el rosszul a labdát. Az ellentámadásból Lazúr kapuba tartó labdáját Žofčák a gólvonalról mentette. A ráadás perceiben Kurty egyedül tört kapura, ám Kobr beleért lövésébe, majd Sovič mentett. Szünet után magukra találtak a kassai Tigrisek, és Kozák lövése alig kerülte el a kaput. Az 53. percben a szerencse mentette meg a vendégeket a góltól: Sapara bombája a felső lécen csattant, a kipattanó labda Aličkovičhoz került, ám erős lövését Mucha szögletre hárította. Négy perccel később Debnár Gajdošt akadályozta meg a játékban, s a hazaiak tizenegyest követeltek. Nem sokkal később, egy ellentámadás után Tomovčík Helbichet hozta játékba, de a fejes elkerülte a kaput. A 78. percben Lazúr lövését Mucha ütötte ki, Obšitník újabb kísérlete pedig az oldalhálóban kötött ki. Egy perccel a mérkőzés vége előtt esett az egyetlen gól: Urban szabadrúgása után a felső lécről a szabadon hagyott Rák elé pattant a labda, s ő másodszori kísérletre betalált a kassaiak kapujába.

Rögtön a találkozó elején eldőlt a mérkőzés sorsa: a puhói gólvágó Breška ügyes találatával szerzett vezetést Máriatölgyesen a vendégcsapat. Ezután a hazaiak számos helyzetet dolgoztak ki, ám egyik akciójuk sem végződött góllal. Ebben óriási szerepet játszott a vendégek kapujában Bernady, aki előtt példásan működött a puhói védelem. A hajrában Šuran edző védencei könnyedén állták a hazai rohamokat. Egy gyors ellentámadásból Bugala még növelte is az előnyüket. A nehéz talajon játszott találkozó jó színvonalú volt, s ez mindkét csapat érdeme.

A bajnokság állása:

1. Slovan 16 11 2 3 31:14 35

2. Trnava 16 7 6 3 23:17 27

3. Žilina 16 8 2 6 28:16 26

4. Púchov 16 7 3 6 22:21 24

5. Petržalka 16 6 5 5 22:21 23

6. Inter 16 7 2 7 25:28 23

7. Ružomberok 16 6 1 9 21:27 19

8. Košice 16 4 6 6 20:27 18

9. Dubnica 16 5 2 9 14:22 17

10. Trenčín 16 4 1 11 17:30 13

A következő, 17. forduló párosítása; november 16., 13.00: Trenčín–Dubnica, Slovan–Žilina, Púchov–Košice, Ružomberok–Trnava. November 17., 10.30: Petržalka–Inter.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?