Slovan: egy idény biztos

Pozsony |

<p>Maroš Krajči, a pozsonyi Slovan jégkorongcsapatának főmenedzsere tegnapi sajtótájékoztatóján hivatalosan is megerősítette, hogy a 2015/2016-os idényben a KHL-ben fognak indulni.</p>

A Slovan zsinórban negyedik szezonját fogja a Kontinentális Hokiligában tölteni. Az augusztus végi első mérkőzésre a tervek szerint a pozsonyiak úgy korcsolyázhatnak majd ki a jégre, hogy a klub már senkinek sem adósa. „Minden eddigi KHL-es évben voltak kis tartozásaink, és az első korongbedobásig minden évben rendeztük is őket. A költségvetésünk ugyanakkora lesz, mint tavaly volt, nagyjából 13 millió euró, csak az előző évből maradt kötelezettségeink miatt most kevesebbet költhetünk a fizetésekre. De azt mondhatom, hogy a miénkhez hasonló feltételek mellett 5-6 hokis tudna találni magának helyet más KHL-es csapatban, és 5-6 más európai ligákban“ - jellemezte az anyagiakat Maroš Krajči, a Slovan főmenedzsere. Elmondása szerint azonban a játékosaik a bizonytalan helyzetben is türelmesek voltak, és ugyan még senkivel sem egyeztek meg végérvényesen, a csapat magja (pl. Sersen, Bartovič, Nagy, Jeglic, Ticar) maradni fog. Az edző azonban a korábbi hírekkel ellentétben mégsem Vladimír Kýhos lesz. „A csapatot a cseh Miloš Říha fogja irányítani, akinek 99%-ra Vladimír Országh és Roman Stantien fog segíteni -mondta Krajči, aki nem volt hajlandó a változás okairól beszélni. - Říha 11 év után tér vissza hozzánk. Nagyon jól ismeri a klubunkat, kétszer szlovák bajnoki címet is szereztünk vele, és óriási tapasztalata van az orosz bajnokságból is. Mivel nem őt kérték fel a csehek szövetségi kapitányának, minket választott.“ A csapat jövő hétfőn fogja megkezdeni a felkészülést, a szurkolók azonban már mától megvásárolhatják a 2015/16-os szezon bérleteit. „A hagyományos mellett ifibérletet is kínálunk, valamint bevezetjük a speciális top 10-es bérletet, amely a legattraktívabb csapatok elleni hazai mérkőzésekre fog szólni. Az árak gyakorlatilag nem változnak, mivel nem a drukkereken akarjuk behajtani a tavalyi idényből hiányzó összeget“ - jegyezte meg Krajči. Sokáig ugyanis úgy tűnt, a pénzügyi nehézségek miatt egy kevésbé költséges pontvadászatban, az EBEL-ben vagy a hazai extraligában folytatja a Slovan. „Ezek nagyon aktuális lehetőségek voltak akkor. Tanultunk a múltból, egy nagy stratégiai partner helyett több kisebb és különböző profilú céget szólítottunk meg. A kulcsfontosságú az volt, hogy rajtunk keresztül jóval könnyebben megélénkülhetnek a szlovák-orosz kereskedelmi kapcsolatok“ - magyarázta Krajči a döntés gazdasági hátterét. A tisztségviselő szerint az elmúlt hetek voltak sportmenedzseri pályafutásának legnehezebb napjai, de jelenleg úgy tűnik, a Slovan KHL-es jövője hosszú távon is biztosítva lesz. „Nagyon közel járunk ahhoz, hogy ezt kijelenthessük. A következő idényben ki szeretnénk harcolni a playoffba jutást, idővel pedig magasabb helyezésekben is szeretnénk gondolkodni“ - tette hozzá Krajči. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?