Slovan: címvédés és kupagyőzelem

<p>A gyenge őszi szereplés után nagy változások történtek a pozsonyi Slovan futballcsapatánál, 12 játékos távozott, és hat új szerzemény érkezett. A megfiatalított együttessel szemben nagyok az elvárások, Dušan Tittel klubigazgató elmondta, céljuk a bajnoki cím megvédése, valamint a Szlovák Kupa megnyerése.</p>

Nézzük a változásokat: Fořt (Příbram), Grendel (Górnik Zabrze), Halenár, Žofčák (mindketten Nyíregyháza), Bagayoko (?), Milinkovics (?), Putnocký (Ruch Chorzów), Bagi (Banants Jereván), Hudák (Újpest), Kolčák (Podbeskidzie), Polaček (DAC) és Záhumenský (Podbrezová) távozott. Új szerzeménynek Dobrotka (Slavia Praha), Oršula (Myjava), Saláta (DAC), Szimovics (Dinamo Minszk), Zreľák (Ružomberok) valamint Krnáč (Mielec) számít.

„Nem csak rövid távú terveink vannak, idővel szeretnénk egy erős klubot kiépíteni, amely modern stadionnal rendelkezik és a nemzetközi porondon is megállja a helyét – szögezte le Dušan Tittel a keddi sajtótájékoztatón. – Meg akarjuk nyerni a Fortuna Ligát, de ha nem sikerül ledolgozni a 12 pontos hátrányt, akkor sem fogunk bűnbakokat keresni. Sok tehetséges játékost kölcsönadtunk, elképzelhető, hogy a bajnokság végén közülük néhányan visszatérnek hozzánk. ”

„A télen alaposan kicserélődött a keretünk, igaz, hogy többen mentek el, mint jöttek, de mégis úgy érzem, nagyobb a konkurencia, mint ősszel volt – mondta Jozef Chovanec, az égszínkékek mestere. – Mi, edzők egyetértünk a klub filozófiájával, hogy fiatal játékosokra épüljön a csapat. Jóval futósabb, agresszívabb és látványosabb futballt akarunk produkálni, mint az őszi szezonban.”

A Slovan tíz előkészületi mérkőzést játszott, ötször nyert, kétszer döntetlenezett, három alkalommal pedig kikapott. Zreľák és Jablonský lőtte a legtöbb gólt, mindketten háromszor találtak a hálóba.

„A felkészüléssel elégedett vagyok, amit elterveztünk, azt teljesítettük. Úgy készültünk, hogy a csapat már a pénteki, zsolnaiak elleni ligarajton jó formában legyen. Győzelemmel akarjuk kezdeni a tavaszi idényt” – jelentette ki Chovanec.

A pozsonyiak ősszel nemcsak a bajnokságban, hanem az Európa Ligában is gyengélkedtek, mind a hat meccsüket elvesztették. „Katasztrofálisak voltak az eredményeink, az őszi kudarcsorozatunk a túlzsúfolt műsor számlájára is írható. Megfiatalodott a csapat, majd kiderül, jó döntés volt-e meghatározó játékosainkat elküldeni. Chovanec edző alaposan megdolgoztatott bennünket, alig várjuk már a nyitányt, amelyen eldől, hogy meg tudjuk-e szorítani a bajnoki címért folyó versenyben a zsolnaiakat, vagy nem” – nyilatkozta Dušan Perniš, a Slovan kapusa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?