Slovan: cél a bajnoki cím!

Pozsony. A zord időjárás ellenére e hét közepén néhány szuperligás labdarúgócsapat már elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Mint mindig, most is érdekes átigazolásokról, merész tervekről beszélnek a szakvezetők...

A jól értesült Slovan-szurkolók szerint Marek Ujlaky (jobbra) távozik a téglamezei stadionból, s visszatér a nagyszombati SpartakbaEugen Vojtišek felvétele ŽILINA. Zsolnán az év első napjaiban nagyobb mennyiségű hó hullott, s egy-két órára a közlekedés is megbénult. A szerda délutáni, első edzésre azonban a keret mind a 27 tagja időben megérkezett. Az új edző, az olomouci Leoš Kalvoda (mint ismeretes, Ladislav Jurkemik a válogatott trénere lett) a tragikus útviszonyok miatt inkább a vonatot választotta. Az első tornatermi edzés előtt a Szuperliga éllovasának cseh mestere (Ivan Šimček a segítője) kijelentette: „Ugyanolyan szigorú leszek, mint Jurkemik volt, akit különben nagyon jól ismerek! Ha egyesek azt hiszik, valami különös tréningekből áll majd a téli alapozás, nagyot tévednek. Egy biztos, januárban nagyon sokat fognak futni a játékosok.” Az egyórás teremfocit követően, délután erőnléti edzés következett – természetesen a szabadban (a műfüves pályát is hó borítja). Szombatig hazai környzetben készül a listavezető, majd vasárnap a Magas-Tátrába utazik. Február elején ciprusi (esetleg portugáliai) portya vár a játékosokra. Egyelőre a következő futballisták találhatók a zsolnaiak keretében: Rzeszoto, Čech, Čvirik, Branislav Labant, Šimček, Kozák, Filo, Varadin, Marek Mintál, Friga, Klago, Marek Bažík, Slavomír Zátek, Lokšík, Bukna, Laurinc, Drahno, Trhančík, Martin Ďurica, Tomáš Ďurica, Dančík, Gálik, Kosík, Goljan, Stráněl, Špendla, Miroslav Nemec. Karol Belaník, a Žilina menedzsere elárulta, szeretnék leigazolni Norbert Hrnčárt, ám a Slovan vezetői csak az új edző kinevezése után akarnak erről tárgyalni. Ezenkívül még egy ismert cseh labdarúgóval akarnak erősíteni, a nevét egyelőre nem árulják el...

PETRŽALKA. A ligetiek tegnap délelőtt átmozgató edzéssel kezdték a téli alapozást, majd Dušan Galis vezetőedző elbeszélgetett a játékosokkal, akikre – a tréner szerint – igencsak nehéz napok, hetek várnak. Már ma reggel Antalyába utazik az Artmedia (a második helyen zárta az őszi idényt). A törökországi edzőtáborozáson ott lesz a három új szerzemény, a trencséni Kusalík, valamint a két argentin, Ratta és Lopez. A Petržalka új menedzsere, az ugyancsak argentin Fabio Nigro – négy éven át (1993-96) volt a Slovan játékosa – hozta őket Pozsonyba.

SLOVAN. Sokan már kész tényként kezelik, hogy Jozef Jarabinský, az Ostrava mestere lesz a kékek új vezetőedzője. A téglamezei stadionban tegnap is azt mondták az illetékesek, hogy a tréner ugyan igent mondott, ám még meg kell egyezniük a Baník klubvezetőivel. „Reméljük, legkésőbb hétfőig sikerül közös nevezőre jutnunk!” – reménykedett Miroslav Králik, a Slovan szakosztályigazgatója, aki többek között azt nyilatkozta, bármilyen furcsán is hangzik, a 12 pontos hátrány ellenére bajnokok szeretnének lenni. Egyelőre Miroslav Svoboda (az őszi szezon hajrájában is ő irányította a pozsonyiakat) vezeti az edzéseket. Róbert Vittek makacs ágyéksérülés miatt hosszabb ideig nem tréningezhet, jövő héten Münchenben is kivizsgálják a 21 éves, tehetséges csatárt. A legfrissebb hírek szerint a három szerb idegenlégiós, Prole, Mojics és Kljestan úgy döntött, a szlovák fővárosban marad. Az új szerzeményekről egyelőre nem beszélnek a szakvezetők, ám annyit elárultak, érdekes átigazolások várhatók. A jól értesültek úgy tudják, Marek Ujlaky visszatér Nagyszombatba, Norbert Hrnčár iránt az éllovas Žilina érdeklődik, Marek Petruš és Michal Pančík pedig Eperjesen folytatná.

FC KOŠICE. Teljes a bizonytalanság a szakosztályban, az illetékesek már hónapok óta hallgatnak (a telefonok úgyszintén!), az olasz klubtulajdonos sincs a „tett színhelyén”. A Hernád-parti városban elterjedt az a hír, hogy egy 25 tagú vállalkozói csoport állítólag megmenti a kassai labdarúgást; s az sincs kizárva, hogy visszatér Július Rezeš... Több játékos már hátat fordított az utolsó előtti helyen szerénykedő csapatnak: Hanc hároméves szerződést írt alá az ukrán Karpati Lvovhoz, Zábavník és Opršal a sereghajtó Dubnicával tárgyal, de a többiek is szívesen mennének. Erik Bogdanovský edző: „Megállapodtam a fiúkkal, ha valaki az átigazolás mellett dönt, akkor azt közli velem. Eddig senki sem jelentkezett. Remélem, sikerül talpra állítani a kassai labdarúgást.”

PÚCHOV. Jozef Šuran vezetőedző 28-as kerettel vágott neki a téli alapozásnak. Sokat várnak Jambortól, aki remek teljesítményt nyújtott a decemberi teremtornán. A Matador (az 5. helyen várja a február 23-i folytatást) hétfőn magas-tátrai edzőtáborozásra utazik, majd gyors egymásutánban játssza az előkészületi meccseket. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?