Slovák: Gólt kell rúgnunk

<p>Egygólos (2:1) előnnyel várja a pozsonyi Slovan a mai (19.30), Ludogorec Razgrad elleni labdarúgó BL-selejtező visszavágóját. Samuel Slovák edző bízik benne, hogy csapata nem kap ki Bulgáriában, ez pedig a továbbjutást jelentené.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Sokáig nem úgy alakult az első meccs, ahogyan az égszínkékek szerették volna, hiszen a 87. percig a Ludogerec vezetett, de azután jött a csereként beállt Halenár, aki két gólt lőtt, s ezzel csodát tett. Ráadásul Grendel kiállítása miatt emberhátrányban fordítottak a hazaiak.

Egy biztos, a pozsonyiaknak jóval többet kell mutatniuk, mint egy hete, mert akkor nagyon akadozott a gépezet. Putnocký kapus rendkívül bizonytalan volt, a középpályások közül csak Milinkovicsnak, elől pedig a fiatal Mészárosnak voltak felvillanásai. A nagy erősítésként beharagozott cseh Fořt csak lézengett a pályán, és kihagyott egy tizenegyest.

„Rendkívül rázós meccs vár ránk, elszántak a fiúk, fogadkoznak, hogy nem kapunk ki. Nem engedhetjük kibontakozni a hazaiakat, de a zárt védekezés mellett gyors kontrákat akarunk vezetni, mert mindenképpen gólt kell rúgnunk – mondta Samuel Slovák, a Slovan 37 esztendős vezetőedzője, aki nem számíthat az eltiltott Grendel játékára, de az első meccsen megsérült Žofčák szereplése is kérdéses. – Csapatkapitányunk állapota sokat javult, itt van velünk, pályára lépéséről a meccs előtt dönt a kluborvos. Jót tett az együttesnek, hogy elhalasztották a Senica elleni hétvégi bajnokinkat, így nyugodtan készülhettünk a bulgáriai kupatalálkozóra.”

Juraj Halenár nem tartozik Samuel Slovák kedvencei közé, ám meglepetés lenne, ha a 30 éves csatár nem lenne ott a kezdőcsapatban.

A finn, francia, román, brazil, szlovén és portugál légiósokat alkalmazó, technikás futballt játszó Razgrad otthonában nehéz feladat vár a Slovanra. Az utóbbi két év bolgár bajnokcsapatánál vasárnap edzőcsere történt, Ivailo Petevet Sztojcso Sztojev váltotta fel. Az lett a korábbi sikerkovács veszte, hogy a Ludogorec eddig mindhárom tétmeccsét elvesztette, a Szuperkupában tizenegyesekkel kapott ki a Beroe Sztara Zagorától, majd jött a Slovan elleni 1:2, szombaton pedig bajnokin az újonc Ljubimectól elszenvedett 0:1-es vereség. Ez már sok volt a milliomos Kiril Domusin klubtulajdonos számára, és azonnali hatállyal menesztette a trénert. Állítólag ötven jelölt közül választották ki Sztojevet. A klubvezetők remélik, hogy az új tréner győzelemmel és továbbjutással debütál.

Az összecsapást az olasz Bergonzi vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?