Slágermérkőzés Barcelonában

Decemberben még, februárban pedig már európai labdarúgó kupamérkőzéseket játszanak. A Bajnokok Ligájában a 2. csoportkör 3. fordulójának meccseit rendezik.

Örülnek az Arsenal játékosai, legyőzték a Manchester Uintedet. De mi lesz ma este?(Reuters-felvétel) A-CSOPORT. Ebben a kvartettben meglehetősen egyértelműnek tűnik a helyzet, hiszen az Internazionale és az FC Barcelona is megnyerte mindkét találkozóját. A következő két fordulóban azonban a két sztárcsapat egymás ellen játszik, és ha a másik két együttes párharcában mindkétszer ugyanaz a gárda diadalmaskodik, akkor még beleszólhat a továbbjutás kérdésébe. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a Barca és a Bayer Leverkusen is fennállása talán legnagyobb válságát éli.

A katalánok a bajnokságban katasztrofálisan szerepelnek, a kiesés is fenyegeti őket, és mindennek hatására menesztették a trénert, Louis van Gaalt. Utódja, Radomir Antics a Bajnokok Ligájában nem számíthat a télen a Laziótól érkezett balhátvédre, Juan Pablo Sorínra, viszont a BL-ben való jó szereplés létfontosságú a mester számára, hiszen csak akkor maradhat a következő idényre is a klubnál, ha a gárda a bajnokságban bejut az első négy közé, vagy megnyeri a nemzetközi kupát, márpedig e kettő közül az utóbbi tűnik könnyebbnek.

Leverkusenben a hétvégén menesztették Klaus Toppmöllert, akinek a helyét a klub egykori játékosa, Thomas Hörster foglalta el. A németek két új focistát is beneveztek a BL-be: a brazil védőt, Crist, valamint az Energie Cottbustól igazolt lengyel Radoslaw Kaluznyt.

Az Inter téli szerzeménye, Gabriel Batistuta Sorínhoz hasonlóan nem léphet pályára a BL-ben, lévén korábbi klubjával, az AS Romával már szerepelt ebben a kiírásban. Pedig rá nagy szüksége lenne a csapatnak, lévén a góllövőlista élén álló Hernán Crespo megsérült, és áprilisig nem játszhat. A milánóiak így januárban benevezték a sorozatra a fiatal nigériai támadót, Obafemi Martinst. Ami a Newcastle Unitedet illeti, itt is a csatárok hiánya okozhat gondot, mivel Alan Shearer és Craig Bellamy sem léphet pályára az idei első meccsen eltiltás miatt.

A CSOPORT ÁLLÁSA: 1. Internazionale 2–2–0–7:3–6; 2. FC Barcelona 2–2–0–5:2–6; 3. Bayer Leverkusen 2–0–2–3:5–0; 4. Newcastle United 2–0–0–2:7–0. A mai program (20.45): FC Barcelona–Internazionale, Bayer Leverkusen–Newcastle.

B-CSOPORT. Itt már valamivel bonyolultabb a helyzet, mert bár az utolsó helyen álló AS Romának jelenleg egyetlen pontja sincsen, a Farkasokat sem szabad leírni, akár még ők is továbbjuthatnak. Jelenleg persze az Arsenal és a Valencia van a legelőnyösebb helyzetben, és mivel ez a két együttes csak az utolsó játéknapon találkozik ismét egymással, könnyen elképzelhető, hogy annak a 90 percnek már nem lesz jelentősége.

A négy együttes közül egyedül az olaszok szerepelnek gyengébben hazájuk bajnokságában, és a télen történt is némi változás a játékoskeretben, azonban a Bajnokok Ligája szempontjából csak gyengült a csapat. Elment ugyanis Gabriel Batistuta, Josep Guardiola és Ivan Tomics is, az érkezők viszont (a francia Olivier Dacourt és Massimo Marazzina) nem szerepelhetnek a BL jelenlegi kiírásában, lévén korábbi csapatukkal, a Leeds Uniteddel, illetve a Chievo Veronával szerepeltek a mostani UEFA Kupa-kiírásban. A Farkasokat ráadásul sérüléshullám is sújtja, így Fabio Capello nincsen könnyű helyzetben.

Sok a sérült az Ajaxnál is: Wamberto és Rafael van der Vaart biztosan nem játszhat a csoportmeccseken. A hollandok egyébként egy új focistát neveztek be a sorozatba a Sparta Rotterdamtól visszatért védő, David Mendes személyében. A Valencia CF is egy új futballistával erősödött: a spanyolok hosszas huzavona után leigazolták a Stade Rennes jobbhátvédjét, Anthony Reveillere-t, amire azért volt szükségük, mert Curro Torres megsérült.

A CSOPORT ÁLLÁSA: 1. Arsenal 2–1–1–0–3:1–4; 2. Ajax 2–1–1–0 –3:2–4; 3. Valencia 2–0–2–0–1:1–2; 4. AS Roma 2–0–0–2–2:5–0. A mai műsor: Arsenal–Ajax, AS Roma–Valencia. (o, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?