Škrtel vagy Hamšík?

Pozsony |

<p>Martin Škrtel új rekordot felállítva negyedszer, Marek Hamšík harmadszor lehet az Év labdarúgója Szlovákiában. Meglepetés lenne, ha a 2012-es ankét győztese nem kettejük közül kerülne ki.</p>

 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) és a Pravda napilap által szervezett ankéton a 2011-es évben is a két legjobb szlovákiai focistának választott légiós között dőlhet el az elsőség. Tavaly Martin Škrtel mindössze három ponttal előzte meg Marek Hamšíkot, a szavazás történetének legkisebb különbségű győzelmét aratva. Idén is csak 16 pont volt az első két helyezett között – igaz, az még egyáltalán nem biztos, hogy az említett liverpooli és nápolyi légiós végzett-e az élen. Ha Škrtel nyer, negyedik elsőségével rekordot dönthet (ő és Dušan Tittel 3-3 elsőséggel áll az örökranglista élén). A szövetségi kapitányok, Corgoň ligás vezetőedzők és újságírók ankétján összesen 31 labdarúgó neve került fel a szavazólapokra, akik közül kilencen először kaptak pontot. A top tízben mindössze a zsolnai Viktor Pečovský képviseli a hazai klubokat. A tavalyi elitből Ján Ďurica, Filip Hološko és Miroslav Karhan szorult ki, helyükre Michal Breznaník, Pečovský és Marek Sapara került: előbbi kettőt még sosem szavazták be a legjobb tízbe, míg a Törökországban légióskodó Sapara legutóbb 2008-ban volt tagja az illusztris társaságnak. A Rosztov középhátvédje, Saláta Kornél a 14. helyen végzett az ankéton. Az év legjobb 21 éven aluli játékosának járó, Peter Dubovskýról elnevezett elismerést Norbert Gyömbér (Banská Bystrica) vagy Róbert Mak (Nürnberg) kapja meg, a legjobb edző az Ivan Galád (U21-es szlovák válogatott), Adrián Guľa (Trenčín), Juraj Jarábek (Zlaté Morvace) hármasból kerül ki. A Corgoň Liga legjobb játékosa Miroslav Karhan (Trnava), David Depetris (Trenčín) vagy Viktor Pečovský (Žilina) lehet, a legjobb játékvezetőnek pedig az Ivan Kružliak, Jozef Pavlík, Richard Trutz trióból választanak meg egy bírót. Az asszisztensek legjobbikát már a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón megnevezték (ebben a kategóriában csak a SFZ egy bizottsága szavazott): Roman Slyško nagy előnnyel végzett az élen.A drukkerek is „véleményezhetik” az Év focistája ankétot. A SFZ honlapján szavazhatnak a top tízbe került játékosokra, ennek a voksolásnak a győztese lesz az év közönségdíjasa. Az ünnepélyes díjátadóra február 4-én Nagyszombatban kerül sor. (ot)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?