Három nyeretlen bajnoki után újra győzne a DAC

dac

Egy szenvedős, hétközi kupamérkőzés és a sportigazgató váratlan távozása után szombaton 18 órakor a kassaiakat fogadja a DAC a Niké Liga 12. fordulójában.

A DAC csütörtökön váratlanul bejelentette Martin Škrtel sportigazgató távozását. A korábbi szlovák válogatott labdarúgó mindössze 35 napon át töltötte be a funkciót. A klub rövid közleményben tudatta, hogy Škrtel maga kérte a távozását személyes okok miatt, ezt utána ő maga is megerősítette. Bővebb információval viszont egyik fél sem szolgált. Ami tény, hogy Škrtel egy nappal a felmondása előtt még a helyszínen tekintette meg a DAC vágsellyei kupamérkőzését, amelyen a csallóköziek látványosan szenvedtek, és csak egy hajrában szerzett tizenegyesgóllal győzték le III. ligás ellenfelüket. A tények ismeretében tehát valószínű, hogy a mérkőzés után történhetett konfliktus Škrtel és a vezetőség között, de a teljes igazságra minden bizonnyal nem fog fény derülni.

A szerdai kupameccs után ismét megszaporodtak a Xisco Munoz távozását követelő hangok, hiszen a DAC három posztot leszámítva a legerősebb összeállításában hozta össze az emlékezetesen rossz produkciót Vágsellyén. A spanyol vezetőedző viszont továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát. A klubhonlap szerint Munoz holnap biztosan nem számíthat a sérült Dimunra és Szárazra, a Gruszkowszki–Bernát–Redzic hármas felépülése kérdéses. „Az előző találkozókon is voltak jó szakaszaink, amelyeket most az egész 90 perc során tartanunk kell. Szeretnénk 6 pontra elhúzni a kassaiakól” – mondta Munoz.

A dunaszerdahelyi szurkolók szombaton két régi ismerőst is köszönthetnek a vendégek csapatában: korábbi csapatkapitányukat, Dominik Kružliakot és a Csallóközben gólképtelenségéről elhíresült Joannisz Niarkhoszt, aki viszont Kassán már három gólt szerzett az idei szezonban.

A DAC a héten szokásosan jelentkezett Hazai pályán című műsorával, amelynek ezúttal Christán Herc volt a vendége. „Gyorsan megszereztük a vezetést, utána viszont nem az volt a célunk, hogy ráüljünk az eredményre – emlékezett vissza a kupamérkőzésre a sárga-kékek középpályása. – Tudtuk, hogy a II. és III. ligás csapatok ellen nagyon nehéz játszani. Be akartuk lőni a második és a harmadik gólt, hogy megnyugodjon a játék, de ez nem történt meg. Maradt az 1:0, és láthattuk, hogy emiatt sok olyan szabálytanaság történt, ami sárga lappal és sérülésveszéllyel járt.ˮ

A dunaszerdahelyiek és a kassaiak a szezon első egymás elleni mérkőzésén 2:2-s döntetlent játszottak, a tavalyi szezonban viszont egyértelműen a csallóköziek felé billent a mérleg nyelve, mindkét mérkőzést osztálykülönbséggel nyerte a DAC. „A kassaiak javultak tavaly óta, ezt az első egymás elleni mérkőzésen is láthattuk. Edzőváltáson is átestek közben, szóval biztos vagyok benne, hogy motiváltan lépnek pályára nálunkˮ – fogalmazott Herc az ellenfélről. A sárga-kékeknek is bőven van motivációjuk, hiszen sorozatban három bajnoki mérkőzésen maradtak nyeretlenek (Trnava – 0:0, Žilina – 0:3, Ružomberok – 1:1). Ilyesmire több mint fél éve nem volt példa, akkor az alapszakasz és a felsőházi rájátszás közti átmenettel nem tudtak megbirkózni a dunaszerdahelyiek.

Ami a kassaiakat illeti, a magyar többségi tulajdonban lévő, magyar klubigazgatóval és sportigazgatóval rendelkező keletiek gyengén kezdték a Niké Liga idei szezonját, ezért szeptember végén Roman Skuhravý váltotta Geri Gergelyt a vezetőedzői poszton. A cseh szakemberrel a csapat elkapta a fonalat, a két kötelező kupagyőzelem mellett a besztercebányaiakat és a rózsahegyieket is legyőzte a bajnokságban. A legutóbbi hétvégén viszont kisebb meglepetésre 3:2-re elveszítették a nagymihályiak elleni keleti rangadót, így a 7. helyre csúsztak vissza a tabellán. A derbin ráadásul súlyos sérülést szenvedett a kassaiak magyar kulcsjátékosa, Bokros Szilárd. „Kétszeres veszteség ért minket, mivel egyrészt szűk a keretünk, így megérezzük egyetlen focista hiányát is, másrészt pedig Boki univerzális játékos, szó szerint bármelyik poszton számíthattam rá – nyilatkozta a kassai klubhonlapnak Skuhravý. – Természetesen a DAC a mérkőzés esélyese, csakhogy rajtuk ott a győzelmi kényszer, míg mi egyszerűen csak »akarjuk« a sikert.ˮ

A mérkőzés játékvezetője Smolák lesz, a VAR-szobában Kišš Bálint ügyel. A találkozót a Dajto élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?