Skaliczki bizakodik, Heister ó

Bécs. Egy csoportba került a magyar és a szlovák férfi kézilabda-válogatott a 2010-es Eb-selejtezők sorsolásán. A csoportban még Horvátország, Görögország és Finnország kapott helyett. Skaliczki László szövetségi kapitány bizakodóan nyilatkozott a magyar esélyekről.

Bécs. Egy csoportba került a magyar és a szlovák férfi kézilabda-válogatott a 2010-es Eb-selejtezők sorsolásán. A csoportban még Horvátország, Görögország és Finnország kapott helyett. Skaliczki László szövetségi kapitány bizakodóan nyilatkozott a magyar esélyekről. „Az idén Eb-ezüstérmes horvátok közismerten a világ élvonalába tartoznak, mögöttük beérhetünk a második helyre. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a szlovákok fejlődőképesek, a görögök pedig a 2005-ös vb-n is benne voltak az első hatban. A finnekről nincs sok információm” – összegzett a szakvezető.

Heister Zoltán, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya nem tagadta, nehéz helyzetbe került csapata: „Nem lesz könnyű, de eddig is tudtuk, hogy ha ki akarunk jutni, egy nehéz ellenfelet magunk mögé kell utasítanunk. A horvátok vagy a magyarok közül én inkább a magyarok ellen látom ezt lehetségesnek, bár remek játékosaik vannak a legerősebb bajnokságokban. Nekik is lehet egyszer rossz napjuk. A horvátok teljesítménye az irányító Ivan Balictól függ, ha ő formában van, megállíthatatlanok. A görögök főleg hazai környezetben erősek, és a finneket sem lehet lebecsülni…”

Az ötösből az első kettő kvalifikálja magát a kontinenstornára.

A 38 válogatottat négy ötös és három hatos csoportba osztották a bécsi sorsoláson. Ausztria házigazdaként, míg Dánia címvédőként biztos résztvevője az Eb-nek. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?