Siralmasan szerepel a DAC-fakó! Miért?

Dunaszerdahely |

<p>Siralmasan szerepel az I. ligában a DAC-fakó, amely 10 forduló után mindössze két pontot gyűjtött. Vasárnap Rózsahegyen zsinórban hetedik vereségét szenvedte el a sereghajtó csallóközi gárda. Mi lehet az oka a mélyrepülésnek? Egy biztos, sok fura dolog történt a csapat háza táján.</p>

Azzal kezdődött az egész, hogy elküldték a II. ligát megnyerő együttesben szereplő vendégjátékosokat, Gašparíkot, Košovant, Palicot, Kubalát, Uzolát és Chmelót. Őket augusztus végén Milan, Hroš, Csölle és Csémy követte. Egy ideig úgy tűnt, Belkovicsra sem tartanak igényt…

Csölle már Bősön
„Három évet töltöttem a DAC-nál, és nem ilyen búcsúra számítottam. Ha a bajnokság előtt közölték volna, hogy nem kellek, egy szót sem szóltam volna. Több szlovákiai csapat is megkeresett, de mehettem volna Csehországba vagy Ausztriába is. Maradtam, mivel Antal Barnabás alelnök kijelentette: számít rám – kezdte a panaszáradatot Csölle József, az egykori csapatkapitány, aki körül gyorsan megváltozott a helyzet. – A vágsellyeiek elleni hazai meccs előtt Meszlényi Tibor edző közölte velem a vezérkar döntését, hogy megfiatalítják a gárdát, s ehhez én 27 évesen már idős vagyok. Nagyon sajnálja, de át sem öltözhetek… Alig tudtam szóhoz jutni” – idézte fel elbocsátását Csölle. Hozzátette: „Szerződés nélkül játszottunk, s a korábbi vezetéssel kötött megállapodás alapján fizettek bennünket. De a júliusi bérünkből a gyenge eredmények miatt 40 százalékot levontak. Hogyan lehetünk sikeresek, ha ebédeket nem kaptunk, s a bajnokikra az ifikkel együtt tizenketten vagy tizenhárman utazunk el?” A középhátvéd azóta már Bősön futballozik…

Csémyt is elküldték
Hasonló cipőben jár a 24 esztendős Csémy Marián is. „Milan Djuricic edző még az élvonalbeli csapatnál vett számításba, távozása után viszont gyorsan feketelistára kerültem. Antal Barnabás azt mondta, azért nem tartanak rám igényt, mert Werner Lorant nem lát bennem fantáziát. Csak az az érdekes, hogy a német mester egyszer sem látott focizni. Szerződés híján mehetek panaszkodni a sóhivatalba…” Csémy jelenleg a vágsellyeiekkel gyakorol, s januártól várhatóan náluk folytatja.

Az edző távozna
Ennél zavarosabb Meszlényi Tibor edző helyzete. „A szeptember 14-i, a nagymihályiak elleni találkozó előtt Sebő László menedzser közölte velem a vezérkar határozatát, hogy a mai meccsen Michal Kuruc irányítja az együttest, mivel több élvonalbeli kerettag is pályára lép. Ez volt az egész. Azóta sok idő eltelt, de még nem kaptam hivatalos felmondást a klubtól. Több, mint két hétig naponta eljártam a DAC-stadionba, s a lelátóról néztem a gyakorlásokat. Azt reméltem, megegyezünk a vezetőkkel az év végéig szóló szerződés felbontásáról, ám sajnos elérhetetlenek. Szeretném már végre lezárni az ügyet. Elfogyott a türelmem, s hivatalos levelet írtam a DAC-nak, a szövetség edzői bizottságának és a fegyelmi testületnek” – szögezte le az 51 esztendős szakember, akit több csapat is szívesen látna a kispadon.

Kapu nyílt a fiataloknak
Természetesen kíváncsiak voltunk a DAC-vezérkar véleményére is, az elöljárók közül egyedül Dušan Chytil klubmenedzsert sikerült elérnünk.
„Már nyáron eldöntöttük, hogy a tartalékcsapatot az A-keret tagjai mellett a 18 és 21 év közötti fiatalok alkotják. Ezért az ennél idősebb focistáktól elbúcsúztunk. Ezt természetesen tudta Meszlényi is. Nagy teret szentelünk az utánpótlásnak, Szencről idehoztuk a II. ligás ifjúsági együttest, amely az élen áll. Több tehetség bontogatja szárnyait a Zsákovics Tibor által irányított gárdában, s számukra fontos lépcsőfokot jelent majd a fakóbeli szereplés. Főleg emiatt vállaltuk a nem kis anyagiakkal járó I. ligás indulást.”

A sportvezető cáfolja a menesztett játékosok véleményét, amely szerint a vezérkar igazából nem is akarja, hogy a DAC B bennmaradjon.

„Ez kimondott hülyeség. Ha így lenne, akkor nem is neveztünk volna a második vonalba. Elismerem, nem számítottunk ilyen mélyrepülésre. Egyre többen járnak a Corgoň ligás együttesből kisegíteni, s remélem, hamarosan kilábalunk a hullámvölgyből” – fejezte be Dušan Chytil.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?