Sionko karácsonyi ajándéka

Pozsony. Vaskos meglepetés született Portóban, az idei BL-sorozatban eddig hazai pályán jeleskedő portugál együttes kikapott a Spartától. A Real Madrid a papírformának megfelelően legyőzte a Panathinaikoszt. Az Arsenal és a Leverkusen a vártnál könnyebben gyűjtötte be a három pontot a Juventus, illetve a La Coruna ellen.

Vladimír Labant, a prágai együttes szlovák védője becsúszva szereli a brazil Deco-t az FC Porto–Sparta (0:1) BL-találkozónTASR/AP-felvétel Hiába játszott jelentős fölényben az FC Porto a cseh bajnokkal vívott találkozón, mégis vesztesen hagyta el a pályát. Jól védekezett a Sparta, a 19 esztendős Čech kapus több ízben kitett magáért. A találkozó egyetlen gólja gyors kontrát követően esett, Labant parádés átadása után Sionko nem túlságosan erős fejesét a hazai kapus saját halójába ütötte.

Jaroslav Hřebík vezetőedző is elismerte, Fortuna is közrejátszott abban, hogy megnyerték az összecsapást: – Az igazat megvallva, teljesítményünk alapján nem érdemeltünk győzelmet. A portugálok végig jobbnak bizonyultak, lényegesen többet támadtak, mint mi. Védenceim dicséretet érdemelnek azért, hogy példásan küzdöttek, s szerencsénkre egy mintaszerű akciót sikerült góllal befejeznünk.

Octavio Machado, a Porto trénere szomorúan csupán ennyit mondott: – Nehezen találok szavakat a balszerencsés vereség után, de ennyi gólhelyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.

A szerdai cseh lapok elismerően írnak a Sparta idegenben aratott BL-győzelméről.

Lidové Noviny: – A világ összes szentje a Spartát támogatta. Sionko gólja igazi karácsonyi ajándék volt valamennyiünk számára. A portói csapat végigtámadta a mérkőzést, viszont a szerencse mellénk szegődött.

MF Dnes: – Sionko gólja lehűtötte a portugálok reményeit. Ez a győzelem azt jelenti, hogy a Sparta megszerezheti a Real Madrid mögött a második helyet a csoportban. Az FC Porto minden tekintetben jobb volt, de a kapu előtt tehetetlennek bizonyultak a csatárai.

Sport: – A Sparta kifejezetten rossz formában játszott, mégis győzött. Egy biztos: a mai futballban már nincs semmi logika.

Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője Thierry Henry teljesítményét magasztalta a Juventus ellen 3:1-re megnyert Bajnokok Ligája-találkozó után.

– Thierry fantasztikus formában játszik, hétről hétre jobb lesz. Parádés szabadrúgásgólján kívül több olyan megoldása volt, hogy együtt tapsoltam a szurkolókkal. Nagyon egységesek vagyunk, ha minden meccsünkön olyan összeszedetten lépünk pályára, mint a Juventus ellen, akkor csodálatos eredményeket érhetünk el a BL-ben.

Marcello Lippi, a Juventus szakvezetője szerint futballistáinak nem kell szégyenkezniük.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy fantasztikus ellenféllel. Az első félidő nagy részében mi irányítottunk, mégis az Arsenal lőtte a gólokat. A második 45 percben már futottunk az eredmény után, az idő múlásával egyre idegesebbek lettünk és sokat hibáztunk. Ennek ellenére úgy érzem, nem okoztunk csalódást, két kiválóan felkészített csapat meccsén győzött a jobb. Vicente del Bosque, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője a Panathinaikosz felett aratott 3:0-ás győzelem után kijelentette, hogy ellenfelük túlságosan tisztelte őket.

– Nyugodt meccs volt – mondta del Bosque. – Az első néhány percet leszámítva, a mi akaratunk érvényesült. Úgy vettem észre, mintha a görögök kissé megilletődöttek lettek volna, odahaza viszont életveszélyesek.

A spanyol lapok szerint a Deportivo La Coruna rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott idegenben a Bayer Leverkusen ellen (1:3).

Az „Opinión” elemzésében arról írt: a német csapat minden elemében jobb volt, s csak a szerencse mentette meg a Deportivót attól, hogy még több gólt kapjon.

Deporte Campeón: „A La Coruna legrosszabb napjaira emlékeztetően futballozott, s ismét bebizonyította, hogy idegenben képtelen jól játszani. Irureta edző együttese megérdemelten kapott ki, s csak a csodának köszönheti, hogy elkerülte a még súlyosabb vereséget.”

EREDMÉNYEK – C-CSOPORT: FC Porto–Sparta Praha 0:1 (0:0), góllövő: Sionko (74.); 25 700 néző. Real Madrid–Panathinaikosz 3:0 (1:0), g.: Helguera (41.), Raúl (66. és 72.); 60 ezer néző.

1. Real Madrid 2 2 0 0 6:2 6

2. Sparta Praha 2 1 0 1 3:3 3

3. FC Porto 2 0 1 1 0:1 1

4. Panathinaikosz 2 0 0 2 0:3 1

Legközelebb – február 19.: Real M.–Porto, Sparta–Panathinaikosz.

D-CSOPORT: Arsenal–Juventus 3: (2:0), g.: Ljungberg (21. és 88.), Henry (28.), ill. Taylor (49. – öngól); 25 ezer néző. Bayer Leverkusen–Deportivo La Coruna 3:0 (0:0), g.: Ze Roberto (64.), Neuville (67.), Ballack (79.); 22 500 néző.

1. Juventus 2 1 0 1 5:3 3

2. Arsenal 2 1 0 1 3:3 3

3. Leverkusen 2 1 0 1 3:4 3

4. La Coruna 2 1 0 1 2:3 3

Legközelebb – február 19.: Leverkusen–Arsenal, Juventus–La Coruna.

A Manchester United–Boavista, a Nantes–Bayern, az FC Barcelona–Galatasaray és az AS Roma–Liverpool találkozó lapzárta után ért véget. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?