Simán nyertek Kližanék a szlovének ellen

<p>A szlovák Davis-kupa-válogatott 5:0-ra nyert Szlovénia ellen az Euro-afrikai Zóna I. csoportjának 1. fordulójában. A Martin Kližan, Gombos Norbert, Igor Zelenay, Lukáš Lacko összetételű együttes egyetlen szettet sem engedett át a vendégeknek.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovák férfi-teniszválogatott történetében másodszor fordult elő, hogy a csapat egyetlen játszmát sem vesztett. Az egyértelmű hazai fölény Miloš Mečíř kapitányt is meglepte. „Szoros mérkőzéseket vártam. Bíztam benne, hogy nyerni tudunk, de arra nem számítottam, hogy ennyire sima lesz. A szlovének megkönnyítették a dolgunkat, mert nem a legerősebb összeállításukban léptek pályára” – nyilatkozta Mečíř utalva arra, hogy a vendégek legmagasabban jegyzett teniszezője, Blaz Kavcic sérülés miatt nem játszott a pozsonyi NTC-ben.

A sikert pénteken Martin Kližan és Gombos Norbert győzelme alapozta meg, szombaton pedig a Kližan, Zelenay duó párosban aratott 6:3, 6:4, 6:4-es sikere a Tom Kocevar-Desman, Grega Zemlja kettős ellen végleg el is döntötte, hogy a szlovákok lépnek tovább a következő fordulóba. Vasárnap Kližan 6:1, 7:6-ra verte Kocevar-Desmant, Lacko pedig 6:3, 6:2-re Urbaniját.

Mečíř kiemelte Kližan és Gombos teljesítményét is: „Martin játékán eleinte látszott, hogy salakos tornákról érkezett, de nagyon értékes pontokat szerzett a csapatnak. Nagyon örülök, hogy nem hagyott nyomot a teljesítményén a meccset megelőző huzavona, amikor először lemondta, majd ismét vállalta a részvételt. Az is nagyszerű, hogy Gombos Norbert egyre inkább felnő Kližanhoz és Lackóhoz. Látszott rajta, hogy a cherbourg-i tornagyőzelem önbizalmat adott neki, ráadásul kezd olyan teniszezővé érni, mint Dominik Hrbatý: a Davis-kupában szívvel-lélekkel, szinte transzban játszik, és képes a tornákon nyújtott teljesítményét túlszárnyalni” – mondta az 1988-as olimpiai bajnok a nádszegi származású teniszezőről, aki pénteken fontos pontot szerzett Kocevar-Desman elleni diadalával.

A szlovákok sorozatban hetedik találkozójukat nyerték meg hazai környezetben, idegenben azonban zsinórban négyszer kikaptak. A következő fordulóban pedig az ellenfélhez utaznak Kližanék, az Euro-afrikai Zóna I. csoportjának 2. fordulójában Romániával játszanak. Ha a júliusi összecsapást sikerrel vennék Gombosék, szeptemberben a világcsoportba kerülésért küzdhetnének.

A románok szintén 5:0-s sikerrel léptek túl az izraeli válogatotton. Mečíř szerint a hazai pálya nagy előnyt jelenthet Románia számára. „Emlékszem, hogy egyszer a csehszlovák kapitány lehívta a pályáról a csapatát Romániában, mert a bíráskodás nem volt éppen sportszerű. Szerencsére ma már sokkal jobban figyelik a bírókat, de azért így is nehéz mérkőzésre kell felkészülnünk” – hangsúlyozta Mečíř. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?