Simán nyert a DAC a Senica ellen

Sima 3:1-es győzelemmel zárta a DAC futballcsapata a tavaszi négyes hazai sorozatot a Senica ellen a Fortuna Liga 23. fordulójában, ezzel feljött a negyedik helyre.

Sima 3:1-es győzelemmel zárta a DAC futballcsapata a tavaszi négyes hazai sorozatot a Senica ellen a Fortuna Liga 23. fordulójában, ezzel feljött a negyedik helyre. A sárga-kékek immár hetedik bajnokijukon maradtak veretlenek.

A mérkőzés előtt Világi Oszkár klubtulajdonos és Németh Krisztián sportigazgató köszöntötte a DAC egykori sikerkovácsát, Pecze Károlyt a közelmúltban ünnepelt 70. születésnapja alkalmából. Hatalmas vastapssal jutalmazták a szurkolók a kiváló trénert, aki egy hetvenes számmal ellátott mezt kapott ajándékba.

Majdnem a félidő feléig kellett várni az újabb tapsra, mert eléggé álmosan kezdtek a sérült Szarka és Straka, valamint a beteg Kwin nélkül pályára lépő hazaiak. A gyors erdőhátiak néhányszor megkeverték a sárga-kékek védelmét, Morong lesgyanús helyzetben durrantott mellé. Fel is harsant az „Ébresztő! Ébresztő!” A dunaszerdahelyi futballisták ezután fel is ébredtek. Sarr mesteri labdát adott Pačindának, a technikás középpályás centikkel lőtt a bal sarok mellé. A túloldalon Klec csavarása nem sokkal kerülte el a kaput.

Sarr ringatós gólöröme

A 26. percben vezetést szerzett a DAC: szöglet utáni kavarodást követően Sarr közelről a bal sarokba lőtt – 1:0. Ez volt a szenegáli középpályás harmadik tavaszi találata, aki a gólját babaringatással ünnepelte, amelyhez csatlakoztak játékostársai is. „Egy hét múlva várjuk a lányom születését, ezért választottam ezt a gólörömet. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét betaláltam, remélem, folytatom a gólgyártást” – szögezte le a meccs után a mezőny egyik legjobbjának számító 23 éves afrikai játékos.

Horváth nem habozott

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert a 36. percben Kontár kiugratta Leškót, aki egyedül tört kapura, s biztosan gurított Tujvel kapujába – 1:1. A bekapott gólra azonnal góllal válaszoltak a sárga-kékek, megbüntetve ezzel a még ünneplő vendégeket: egy védelmi szarvashiba után Horváth Béla volt eredményes – 2:1. „Tudtuk, ha letámadjuk a hátvédeket, akkor bakizhatnak, így is történt. Stephens kiváló passzt adott, ahogy átvettem a labdát, már tudtam, hogy ballal a sarokba lövöm. Edzéseken sokat gyakoroljuk a hasonló szituációkat, ennek meg is lett az eredménye” – mondta lapunknak Horváth Béla, aki második gólját szerezte tavasszal.

Irányított a DAC

A fordulást követően egyértelművé vált a DAC fölénye. Pačinda átadása után a teljesen üresen álló Štepanovský öt méterről Šulla kapust találta el. Az 52. percben növelték előnyüket a vendéglátók: Sarr lapos lövését még blokkolták a vendégvédők, ám a lepattanó labdára Stephens lecsapott, és a jobb sarokba bombázott – 3:1! Ez volt a jól játszó panamai légiós első találata a DAC-ban.

Ezután a sárga-kékek visszavették a tempót, de így is irányították a játékot, a szurkolók pedig énekelve ünnepelték kedvenceiket, akik már a keddi, zsolnai Szlovák Kupa-negyeddöntőre tartalékoltak. Helyzeteik is akadtak, előbb a csereként beállt Polievka, majd a remekül focizó Sarr nem élt a kínálkozó lehetőséggel. Tíz perccel a befejezés előtt a csereként szóhoz jutó Krč második durva belépője után piros lapot kapott, így az erdőhátiak emberhátrányban fejezték be a meccset.

Mészáros szerződése

Röviddel a lefújás előtt Sarrt a 19 esztendős, saját nevelésű Mészáros András váltotta fel, aki a pár perc alatt egyáltalán nem tűnt lámpalázasnak. „Nagyon boldog vagyok, hogy ismét lehetőséget kaptam, ez volt a negyedik bajnokim” – mondta lapunknak Mészáros, aki a meccs napján két és féléves szerződést kötött a DAC-cal. A 23 éves Egri Dezsővel 18 hónapos megállapodást írt alá a dunaszerdahelyi klub.

A DAC az idei pontvadászatban harmadszor is legyőzte a Senicát (2:0, 3:2, 3:1), először fordult elő, hogy a sárga-kékek valamelyik ellenfelük ellen mindhárom meccsüket megnyerték egy szezonban.

„Nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy a Senica nagyon fegyelmezetten játszik. Voltak problémáink az első félidőben, de a másodikban már az történt a pályán, amit mi akartunk. Teljesen megérdemelten nyertünk” – nyilatkozta elégedetten a mérkőzés után Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője. Erdőháti kollégája, Dušan Vrťo is elismerte, hogy a hazaiak rászolgáltak a három pontra.

Hét meccs óta veretlenek

A DAC legutóbb november 8-án Trencsénben (1:4) kapott ki bajnoki találkozón, azóta hét meccsen veretlen: Michalovce 3:1 (otthon), Podbrezová 0:0 (idegenben), Zlaté Moravce 2:0 (o), Myjava 1:1 (o), Skalica 1:0 (o), Ružomberok 1:1 (o), Senica 3:1 (o).

A hármas sípszót követően a 2166 drukker sokáig ünnepelte kedvenceit, akik már a holnapi, zsolnaiak elleni Szlovák Kupa-negyeddöntőre készülnek.

„Örülünk, hogy győzelemmel hangoltunk a rendkívül fontos kupameccsre, bízom benne, hogy sikeresen vesszük a zsolnai akadályt” – jelentette ki az Új Szónak Ľubomír Michalík, a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?