Sima vereséget szenvedett a magyar válogatott Horvátországban

horvátok

A magyar labdarúgó-válogatott 3:0-s vereséget szenvedett Horvátország ellen Splitben a 2020-as Eb-selejtezőn. A magyarok kezdőjében ott volt a DAC középpályása, Vida Máté is, aki végigjátszotta a meccset.

Splitben, a Poljud stadionban 2015 nyara óta nem rendeztek válogatott meccset. Akkor egy Olaszország elleni zárt kapus meccs előtt a Hajduk Split ultrái éjszaka beszöktek a stadionba, és vegyi anyaggal horogkereszteket égettek a fűbe. Az eset óta nem is játszott itt a horvát válogatott. A hosszú kényszerszünet ellenére, vagy éppen miatta telt ház és óriási hangulat várta a két csapatot a 35 ezer néző befogadására alkalmas stadionban.

A magyar válogatott az eltiltott Nagy Ádám és a sérült Pátkai-Szoboszlai duó nélkül volt kénytelen felállni a selejtezőre. Helyükre a DAC középpályása, Vida Máté mellett a Slovan csapatában futballozó Holman Dávid került be.

Az első kaput eltaláló lövés a horvátoké, konkrétan Perisicé volt. Gulácsi azonban magabiztosan védett. A következő helyzetet viszont már ő sem foghatta meg. Kádár utolsó emberként passzolt Modrichoz, aki köszönte szépen, és elgurította a labdát a kifutó Gulácsi mellett —1:0.

Domagoj Vida és Barisic is ügyetlenkedett egyet, ám Szalai nem tudta kihasználni az ajándéklabdát. A beadás lecsúszott a lábáról. Az első 10 percben csak pillanatokra volt a magyar válogatottnál a labda. Barisic beadása szállt el minden magyar és horvát láb mellett/előtt. Nagy helyzet volt.

Az első nagy magyar helyzetre a 23. percig kellett várni. A szögletre Vida Máté érkezett nagyszerűen, fejese megpattant egy horvát védőn, így éppen elkerülte Livakovic kapuját.

Második magyar védelmi hiba, második horvát gól. Lovrencsics nem figyelt, így Modric adta be szélről labdát, amit Petkovic sarokkal gurított Gulácsi kapujába—2:0.

Petkovic csinált bolondot a magyar tizenhatoson belül a magyar védőkből, addig húzogatta a labdát, amíg lövésig jutott, szerencsére már nem volt erős a lövés, így Gulácsi hárítani tudott. Kádár emelését azonban már nem tudta védeni. Kádár rosszul ért bele a szélről beadott centerbe, ami így elszállt a kapujából elstartolt Gulácsi felett, és magyar kapuba hulott. Talán még Petkovic is beleért a gólvonal előtt — 3:0.

Az első félidőben mindenben a magyar válogatott fölé nőttek a horvátok: akaratban, technikában és összeszedetségben is. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a magyar válogatott három óriási védelmi hiba után kapta a gólokat.

Kádár helyére Lang Ádám áll be a szünetben. Marco Rossi is érezte, hogy a 3:0-s hátrány ellenére jobb, ha a védelmet erősíti, ha nem akar Splitben nagy zakóba belefutni a magyar válogatott.

Mintha kicsit élesebb magyar válogatott jött volna ki a második félidőre, ennek ellenére 10 perccel a szünet után a horvátok jutottak büntetőhöz, miután a frissen beállt Lang buktatja Rebicet a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Perisic lőtte, de Gulácsi remekül védett.

Azonban sokáig nem örülhettek a magyarok, mert a tizenegyes után Orsato második sárgával leküldte Kleinsheiser Lászlót, aki a kivédett büntető után egy sárgával a tarsolyában állt neki reklamálni egy olasz játékvezetőnek... Eközben zengett a stadion, Luka Modric vastaps mellett hagyta el a pályát.

Szalai, Vida és Sallai volt a labda útja, majd a Freiburg játékosa lőtt kapura. Aprócska életjel a magyar válogatott részéről.

Érdekes

Horvátorsz—Magyarország 3:0 (3:0)

Poljud Stadion, Split, 32 110 néző

Játékvezető: Daniele Orsato (olasz)

Horvátország: Livakovic-Barisic, Vida, Lovren, Jedvaj-Brzovic, Modric (Kovacic, 67.)-Perisic (Brekalo, 60.), Rakitic, Rebic-Petkovic.

Magyarország: Gulácsi-Lovrencsics, Kádár (Lang a szünetben), Orbán, Korhut-Kleinheisler,Vida Máté-Sallai (Varga, 77.), Holman, Dzudzsák (Nagy, 60.)-Szalai.

Piros lap: Kleinheisler

Galéria

A horvát nézők teljes mértékig kiélvezik a mérkőzést. A mexikói hullám négyszer is körbeért a tribünön, és kitudja meddig folytatódott volna, ha nincs csere: Vlasic váltotta Rakiticet, akitől vastapssal búcsúztak el a nézők. Pár perc múlva pedig újra kezdődött a hullámzás. De a magyar szurkolókra sem lehetett panasz, még 3:0 után is dobbal és tapssal buzdították Szalai Ádámékat.

Magyar szölget után gyors kontrát vezetett a horvát válogatott, ám a végletekig kijátszott akció után Brekalo lesről talál a hálóba, így marad a 3:0. A 86. percben Rebic villant egyet, a szélről leadott lövése azonban centikkel, de eltévesztette a magyar kaput, vagy úgy is mondhatnánk, Gulácsi szemmel védett.

A végére még egy Orbán fejes is jutott, ami nem sokkal kerülte el Livkovic kapuját, de igazából már senki vérnyomását nem mozgatta meg a helyzet.

A horvátok így 13 ponttal vezetik az E csoportot, mögöttük Szlovákia áll 10 ponttal, a magyarok 9 ponttal a harmadikok. Wales 7 ponttal pedig a negyedik helyen áll.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?