Sima magyar sikerrel indult az olimpiai selejtező

PappNikoletta

A magyar női kézilabda-válogatott a britek elleni kötelező győzelemmel kezdte meg a debreceni olimpiai selejtezőtornát. 

Kedd este derült ki, hogy vízumproblémák miatt Kamerun helyét Nagy-Britannia veszi át az ötkarikás részvételről döntő négyes tornán. A szigetországban csak a londoni olimpia előtt kezdték el komolyan venni a kézilabdát, és az utóbbi 12 évben sem tudtak jelentős javulást elérni. Ráadásul volt olyan játékos, aki csak csütörtök hajnalban érkezett meg Debrecenbe, így nem volt meglepő, hogy a britek nem tudtak komoly ellenállást kifejteni. Szintén különlegesség volt, hogy uruguayi játékvezetőket jelölt a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a találkozóra.

A magyar válogatottból Böde-Bíró Blanka, Albek Anna és Juhász Gréta maradt ki a meccskeretből, az első két gólt pedig Győri-Lukács Viktória szerezte, majd egy szép átlövésből a vendégek is betaláltak. Papp Nikolettáék védekezésben fegyelmezettek voltak, a kapuban Szemerey Zsófihoz szinte el sem jutottak a brit lövések. A gyors támadások jelentős részéből is betaláltak a magyar játékosok, a 10. perc után már 9:2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően kicsit csökkent a magyar koncentráció, kimaradt egy hazai hetes is és a védekezés sem volt elég feszes, ötre zárkózott Nagy-Britannia. Néhány perc után rendezték soraikat Pásztor Noémiék és gyorsan tízre nőtt a különbség, a félidőben pedig már 24:6 volt az állás.

A szünet után sem változott jelentősen a játék képe, így az idő előrehaladtával inkább volt nyilvános edzés hangulata a mérkőzésnek. A lelátók ugyan hétköznap kora délután nem teltek meg teljesen, de a kemény mag gondoskodott arról, hogy érezhető legyen, van tétje az összecsapásnak. Így a számos kilátogató gyerekcsoportnak a gólzápor mellett a hangulat is emlékezetes maradt. A britek támadásban megpróbálkoztak az üres kapus, 7 a 6 elleni játékkal is, így saját hatosától is gólokat tudtak szerezni a magyarok, akik végül 49:11-re győzték le ellenfelüket. A mezőnyjátékosok közül a hazaiaknál csak Bordás Réka nem talált be, a legtöbbet, szám szerint hetet Faluvági Dorottya lőtte, így a mérkőzés legjobbjának is őt választották.

A magyar csapat pénteken 18 órától Svédországgal, vasárnap 19.15-től pedig Japánnal mérkőzik.

Női kézilabda

Olimpiai selejtező, 1-es csoport

Magyarország–Nagy-Britannia 49:11 (24:6)

Magyar gólszerzők: Faluvégi 7, Pásztor 6, Győri-Lukács 5, Füzi-Tóvizi 5, Szöllősi-Schatzl 5, Klujber 5, Márton 4, Simon 4, Debreczeni-Klivinyi 3, Kuczora 2, Papp 1, Vámos 1, Kácsor 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?