Sikeresen zárni az évet

Pöstyénben jövő csütörtökön kezdődik a 6. Loto-kupa nemzetközi jégkorongtorna, melyen a szlovák válogatotton kívül a kanadai, a svájci és az osztrák együttes vesz részt. František Hossa vezetőedzővel a tegnap délelőtti sajtótájékoztatót követően beszélgettünk.

A pöstyéni Loto-kupán Dominik Graňák (jobbra) lesz a szlovák jégkorong-válogatott legfiatalabb játékosaTASR/AP-felvételEzúttal harmadszor ad otthont a világhírű fürdőváros a háromnapos hokiviadalnak, pedig sokáig nagyon úgy nézett ki, máshol rendezik a decemberi tornát…

A múltban mindenki módfelett elégedett volt a rendezéssel, egy dologgal viszont baj volt, még pedig a látogatottsággal. Sajnos, félüres lelátók előtt játszottak a csapatok, még a mi meccseinken sem volt telt ház. Azt hiszem, most jóval többen látogatnak majd ki a pöstyéni téli stadionba, hiszen a tengerentúli játékos sztrájk miatt összehasonlíthatatlanul erősebb lesz a szlovák együttes. Annak is örülünk, hogy a Tipos Rt. 2006-ig lesz a Loto-kupa főszponzora (a hároméves szerződést a sajtóértekezlet előtt írták alá – a szerk. megj.). A támogatónk is azt szorgalmazza, hogy ezentúl is Pöstyénben rendezzük a háromnapos viadalt.

Tavaly nem sikerült a négyszeres tornagyőztes szlovák gárdának az élen végeznie, mert a kanadaiak igencsak meglepték a rossz napot kifogó házigazdákat. Gondolom, most is csalódott lenne, ha nem védencei nyernének.

Eléggé dühös lennék, ha nem lennénk sikeresek az év utolsó rangos tornáján. Az első hely megszerzését tűztük ki célul, s azt hiszem, ez nem teljesíthetetlen feladat. Nem szeretnénk ünneprontók lenni, hiszen a napokban ünnepli megalakulásának 75. évfordulóját a szlovák jégkorongsport. És természetesen van miért küzdeniük a játékosoknak, ugyanis csak az marad tagja a bővebb vb-keretnek, aki Pöstyénben hozza formáját. A többiektől, akik csalódást okoznak, sajnos, elbúcsúzunk. Kíváncsi vagyok, mire lesz képes a két újonc, Hudec és Laco. Mindketten nagyon fogadkoznak.

Mit tud az ellenfelekről?

A kanadaiak az európai bajnokságokban szereplő hokisaikat nevezték, akik Pöstyénből a davosi Spengler-kupára utaznak, a svájciak legerősebb összetételben lépnek jégre, mégpedig azért, mert a februári olimpiai selejtezőre készülnek, az osztrákok is felettébb komolyan veszik a tornát, ezt bizonyítja az is, hogy a St. Louisban profiskodó Divis lesz a kapusuk.

Milyen program vár a szlovák hokisokra közvetlenül a pöstyéni torna előtt?

Hétfő délután a Loto-kupa színhelyén találkozunk, s remélem, senki sem sérül meg a hétvégi bajnoki fordulóban. Kedden kora este Trencsénben, a kanadaiak ellen játszunk előkészületi mérkőzést. Szerdán három átmozgató edzés is vár a fiúkra. Csütörtökön a svájciak ellen kezdünk, egy nappal később az osztrákok, szombaton, a zárónapon pedig a címvédő kanadaiak ellen mérkőzünk.

A KERET

Karol Križan (Zvolen), Ján Lašák (Pardubice), Ján Laco (L. Mikuláš)–Dominik Graňák (Slavia), Tomáš Harant (K. Vary), Stanislav Hudec (Vítkovice), Zdeno Chára (Färjestad), Ivan Majeský (Sparta), Branislav Mezei (Třinec), Andrej Novotný (Pardubice), Peter Pod-hradský (Třinec), Martin Štrbák (CSZKA Moszkva), Ján Tabaček (Slovan)–Ľuboš Bartečko (Dinamo Moszkva), Martin Bartek (Slovan), Pavol Demitra, Pater Fabuš (mindkettő Trenčín), Michal Handzuš (Zvolen), Marcel Hossa, Marián Hossa (mindkettő Mora IK), Richard Kapuš (Slovan), Roman Kukumberg (Nizsnyekamszk), Rastislav Pavlikovský (Mora IK), Ronald Petrovický (Žilina), Branko Radivojevič, Radovan Somík (mindkettő Vsetín), Juraj Štefanka (Vítkovice), Ľubomír Vaic (Liberec), Miroslav Zálešák (Litvínov). (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?