Sikeres próbajáték

Nyitra. Rák Róbert a múlt héten háromnapos próbajátékon vett részt a német másodosztályú Fürth csapatában. A II. liga góllövőlistáját tizenöt találattal vezető futballista négy edzésen és egy edzőmérkőzésen mutathatta meg, mire képes. „Nagyon jól éreztem magam Fürth-ben, az edzőmérkőzésen a B-csapatban kaptam helyet.

Nyitra. Rák Róbert a múlt héten háromnapos próbajátékon vett részt a német másodosztályú Fürth csapatában. A II. liga góllövőlistáját tizenöt találattal vezető futballista négy edzésen és egy edzőmérkőzésen mutathatta meg, mire képes. „Nagyon jól éreztem magam Fürth-ben, az edzőmérkőzésen a B-csapatban kaptam helyet. 2:1-re legyőztük a bajnoki meccsre készülő A-csapatot, s gólt is sikerült szereznem. Benno Mühlmann vezetőedzővel elbeszélgettem utána, elégedett volt velem, s úgy éreztem, a csapattársak is befogadtak” – mondta a Németországban töltött napokról Rák.

A sikeres próbajáték azonban még csak a kezdet, a Fürth még a végleges döntés előtt egy francia labdarúgót is kipróbál. „Sok játékost tesztelt a német klub, de az eddigiekből csak én feleltem meg. Ha az ingyen igazolható francia focista nem bizonyul jobbnak nálam, már csak a kluboknak kell megegyezni.”

Rák esetleges átigazolásáról megkérdeztük a nyitrai vezetőséget is. Ivan Ondruška klubmenedzser egyelőre nem tartja valószínűnek a németországi szerződést: „Robi jelenleg nálunk edz, a mi játékosunk, ezen csak egy igazán komoly ajánlat változtatna. Fürth-ből egyelőre senki nem kereste meg a klubot, s ahogyan a német másodosztályban uralkodó viszonyokat ismerem, inkább spórolnak, és az ingyen igazolható labdarúgókat szerződtetik. Nem tudom, milyen anyagi helyzetben van konkrétan a Fürth, lehet, hogy meg tudnák fizetni. Nem szeretnék konkrét számokat mondani, egyrészt nem vagyok illetékes, hogy megállapítsam Rák árát, másrészt az is lehet, hogy az általunk reálisnak tartott összegnél még többet is kínálnának érte. De a pillanatnyi állás szerint inkább borúlátó vagyok Rák átigazolása ügyében.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?