Sérülten is nyerni akar

Kassa |

<p>Lágyéksérüléssel bajlódva is meg akarja nyerni a hétvégi kick-box országos bajnokságot Tóth László „Doky”, a kassai Steel Trans versenyzője.</p>

„Rengeteg versenyen vettem részt idén, köztük Világkupa-viadalon is, de a legfontosabb mégis a szlovák bajnokság lesz, mivel ha nem nyerem meg, akkor nem vehetek részt a világbajnokságon. Ezért természetesen nyerni akarok, bár sérült vagyok – mondta lapunknak Tóth, aki a a legjobbak liptószentmiklósi viadalán a 79 kilogrammosok között light-contactban szeretne diadalmaskodni. – Még a Slovak Openen húzódott meg a lágyékom, azóta pedig hol jobban, hol kevésbé fáj. Próbálom pihentetni, még ha így kevesebbet tudok is edzeni. Tisztában vagyok vele, hogy mivel fizikailag nem vagyok százszázalékos állapotban, a szlovák bajnokságon a pszichikának kell többet dolgoznia. Keményen fogok küzdeni, nincs más választásom, muszáj nyernem!”

Tóth tavaly egyeduralkodó volt az országos bajnokságon: három arany- (light-contact, light-kick, semi-contact) és egy ezüstérmet (semi-contact open) szerzett, s a címvédés is csábítja. „Sokan kérdezik, mi motivál még ennyi év után is. De számomra például az is presztízskérdés, meg tudom-e védeni a bajnoki címeimet” – magyarázta Doky, hozzátéve, 32 évesen nem tudhatja, meddig fog még versenyezni. Ezért is vonzza annyira az idei, macedóniai világbajnokság. „Idén két Világkupán 4 érmet nyertem, vagyis van keresnivalóm a nemzetközi mezőnyben is. Mivel az országos bajnoki cím nem jelent automatikusan vb-részvételt, mert a szövetség anyagi helyzete nem engedi meg, hogy mindenkit kivigyenek, igyekeztem minél több jó eredményt összegyűjteni, hogy tudjak mivel érvelni, miért van ott a helyem a vb-n. Ezért mentem el sérülten is a szegedi Világkupára, ahol végül light-kickben és semi-contactban is 2. lettem. Ha megnyerem az országos bajnokságot, a világbajnokságig még lesz időm, hogy rendbe tegyem a sérült izmomat” – zárta szavait Doky.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?