Sérült kulcsemberek

Pozsony. A ligeti Artmedia futballcsapatának a vezetői nem titkolják, ismét ki akarnak jutni a nemzetközi porondra. Két vasat is tartanak a tűzben, hiszen a bajnokság mellett a Szlovák Kupa elődöntőjében is érdekeltek.

Borbély Balázs (labdával) hosszú ideje az Artmedia erősségei közé tartozikSomogyi Tibor felvételeAhogyan már megszokhattuk, a fővárosiaknál újra nagy volt a játékosmozgás: Pinte (Rim. Sobota), Tchuř (Slavia, korábban Újpest), Burák (Nitra), Miroslav Kozák (Trenčín), Kollár (Senec), Hošek (V. Leváre), Zárecký (Senica) érkezett. Ševinský (Bohemians), Hall, Zvara, Soboňa (mindhárman csapatot keresnek), Obšitník (Slovan), Vaščák, Kubala (mindkettő Trenčín) és Drobný (Nitra) már nincs a keretben.

„Jól sikerült a felkészülésünk, ezt bizonyítja, hogy az erőnléti tesztek alapján még a bundesligás csapatokkal is felvesszük a versenyt. Az viszont aggasztó, hogy sérülés miatt kulcsembereink, Lipčák, Šoltis, Pinte, Ďurica, Krejčík és Hellebrand – az utóbbi kettőt megműtötték – játékára nem számíthatunk. Több futballistának akadtak egészségügyi gondjai az alapozás során. Mindhárom kapusunk harcképtelenné vált, ezért igazoltuk le a szenci Kollárt” – mondta Michal Hipp másodedző, aki az edzőképzésen tartózkodó Vladimír Weiss helyettesítette.

Petr Kašpar menedzsertől megtudtuk, a klub a költségvetése 30 millió korona, és a labdarúgók alapfizetése 20 ezer és 50 ezer korona között mozog, a győzelmet 200 ezerrel honorálják, amelyet az edző oszt szét a csapattagok között. A nemzetközi kupaszereplés kivívásáért külön prémiumot helyeztek kilátásba. A télen gólerős csatárt kerestek, tárgyaltak a Sparta egykori sztárjával, Siegllel, a nagyszombati Kožuchhal és az eperjesi Jakubkóval, ám végül Miroslav Kozák mellett döntöttek. Az új szerzemények közül a nyitrai Burák volt a legdrágább, 1 millió koronát fizettek érte. Azt viszont nem árulta el a menedzser, hogy mibe kerül Pinte féléves vendégjátéka.

Tavaly a ligetiek másodikként zárták a pontvadászatot, követve a példát, idén is elsősorban hazai környezetben gyakoroltak. Ezért lemondták az egyiptomi túrát is.

„Szerintem, lényegesen erősödtünk, ezért ott akarunk lenni a legjobbak között. Annak pedig kimondottan örülünk, hogy Dunaszerdahelyen lesz a Szlovák Kupa fináléja, hiszen hét futballistánk (Ďurica, Borbély, Suchánek, M. Kozák, Maixner, Straka, Pinte) korábban a DAC-ban szerepelt.

Az Artmedia holnap (16.00) az őszről elhalasztott trencséni találkozóval kezdi meg a tavaszi idényt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?