„Semmivel sem jobb az osztrák bajnokság”

Ötéves ausztriai vendégeskedés után tért vissza korábbi csapatához Peter Mráz, a pozsonyi Inter neveltje, aki huszonkét évesen az Admira Wackerhez szerződött. Külföldre igazolása előtt tizenöt évig szerepelt sárga–fekete mezben, a felnőtt csapatban 1992-ben mutatkozott be.

Ötéves ausztriai vendégeskedés után tért vissza korábbi csapatához Peter Mráz, a pozsonyi Inter neveltje, aki huszonkét évesen az Admira Wackerhez szerződött. Külföldre igazolása előtt tizenöt évig szerepelt sárga–fekete mezben, a felnőtt csapatban 1992-ben mutatkozott be.

Öt év elég hosszú idő, mi minden történt ez alatt?

Az Admirában voltam a leghosszabb ideig, volt egy féléves, pilzeni vendégszereplésem, majd végül a Schwechat csapatában játszottam. A mérkőzéseknek és a nyilvános szerepléseknek köszönhetően tapasztaltabb és magabiztosabb lettem. Ausztriában egészen más a hangulat, mint Szlovákiában. Az ottani pontvadászat színvonala semmivel sem jobb, viszont sokkal több idegenlégiós játszik, s jóval több pénzzel rendelkeznek az élvonalbeli klubok.

Schwechat a szlovákiai olvasóknak főleg a repülőteret juttatja az eszébe, milyen az osztrák foci színvonala?

A csapat egyelőre csak a harmadik osztályban szerepel, de a tehetős szponzoroknak köszönhetően még az idén könnyen feljuthat a II. ligába. Sok tapasztalt, az élvonalat is megjárt játékos szerepel a gárdában.

Hogyan jött létre az átigazolás, és miért éppen az Intert választotta?

Már a nyáron vissza szerettem volna térni, de az UEFA előírásai ezt megakadályozták. Egy játékos, ha külföldre igazol, legalább egy évet az adott klubban kell játszania, így az átigazolás csak most jöhetett létre. A sárga–feketék új csapatot építenek, én is szeretnék ebben segíteni nekik és persze visszacsalogatni a nézőket a lelátókra. Ez nagyon nehéz dolog lesz, figyelembe kell venni azt, hogy az egykori listavezető csapatra is csak átlagosan 3000 néző járt ki, míg hét évvel ezelőtt az ugyanilyen helyzetben lévő égszínkékek húszezres tömeget vonzottak a lelátókra.

Milyennek látja az Inter mostani csapatát?

Sok itt a fiatal, tehetséges játékos. Megemlíteném Čechet, Halenárt, Pavlíkot és Barmošt. Nagy szükségük van a sikerélményre, a győzelmekre. Játékfelfogásban jó irányban halad a csapat.

Öt év hosszú idő, mennyiben változott Peter Mráz?

Minden maradt a régiben, szerintem továbbra is a technikás játékosok táborába tartozom. Szeretnék bekerülni az Inter kezdőcsapatába, s olyan teljesítményt nyújtani, hogy elégedettek legyenek velem az ed-zők, s annak is nagyon örülnék, ha szép számú közönség előtt játszhatnánk a pasienkyi stadionban. (SD)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?