„Semmit sem mutattak”

Pozsony. A Szlovák Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága keddi ülésén értékelte az A-válogatott és az utánpótlás csapat (U21) két legutóbbi fellépését (Csehország és Törökország ellen), foglalkozott az angolok ellen október 12-én esedékes Európa-bajnoki selejtező előkészítésével.

Nem valami rózsás hangulatban lépett az újságírók elé František Laurinec, a szövetség elnöke, aki a törökök elleni Eb-selejtező után nem volt hajlandó nyilatkozni, mondván, majd egy győztes meccs után keressék meg. Tegnap azonban a tollforgatók elé állt, és mondott néhány keresetlen szót a két mérkőzés kapcsán: „Nem elemeztük konkrétan az olomouci és az isztambuli meccset, inkább ezek vetületeként a jelenlegi szlovák futballra helyeztük a hangsúlyt. Részletes értékelésre pénteken kerül sor a szakmai stáb jelenlétében. Annyit azonban elmondhatok: nem az eredmények szomorítottak el bennünket, hanem a játék, a futballisták hozzáállása és erkölcse. A 21 éven aluliak csapatának esetében látszik, egy olyan kollektíva van alakulóban, amely ugyan nem éri el az élcsapatok minőségét, de a fiúk játékából nem hiányzik az akarás, a küzdőképesség, az eltökéltség. Ezek olyan futballtulajdonságok, amelyekre lehet építeni. A csehek ellen örvendetes eredményt értek el, a törökök ellen pedig mindent megtettek ennek érdekében.”

Egészen más hangnemben szólt az elnök a „nagyokról”: „Az A-csapat mindkét találkozón csalódást okozott, tulajdonképpen semmit sem mutatott. Mindenki előtt világos, nem mi vagyunk a selejtezőcsoport esélyesei, az európai harmadik kosárba tartozunk, de ha ez így fog menni tovább, onnan is kipottyanhatunk.”

Rövid távon nincs remény arra, hogy javulás történjen a honi labdarúgásban, csodák már nincsenek, nem teremnek minden bokorban, ezért a szövetség a koncepciós munkára helyezi a hangsúlyt: „Megkezdtük az ifjúsági futball regenerálását, kaptunk az UEFA-tól 8,3 millió koronát, amit az I. és a II. ligás klubok között osztunk szét, hogy fordítsák a fiatalok képzésére. Ezen felül a szövetség 40 millióval támogatja az egyesületeket.”

Szeptember 17-én angol küldöttség érkezik Pozsonyba, hogy megismerkedjen az októberi Eb-selejtező környezetével. Egyébként a szövetség telt házat, 32 ezer nézőt vár a mérkőzésre, 10 ezer jegy már elfogyott, a fedett lelátókra szóló 500 koronás belépők mind gazdára találtak. A rendezők úgy tervezik, hogy egy órával a meccs előtt lezárják a stadiont. Nagy az érdeklődés a sajtó részéről is, eddig mintegy 100 akkreditálási kérelem érkezett a szervezőkhöz. Olomouc és Isztambul után természetesen a figyelem az angoloknak szól, sokan akarják látni élőben Beckhamet, Owent és társaikat. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?