Selye- és Madách-gimi-diadal

Somorja |

A vendéglátó Madách Imre Gimnázium lányai megvédték elsőségüket, a fiúknak viszont kicsúszott a kezükből a tornagyőzelem, egy év elteltével újra a komáromi Selye János Gimnázium csapata lett a bajnok kosárlabdában.

Tömören így összegezhető a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságának kosárlabdatornája.

„Nagyon jó választás volt, hogy a tágas Samaria Sportközpontba vittük rendezvényünket, amely egész jól sikerült, jó hangulatban zajlott. Köszönet jár a városnak és szülői munkaközösségnek, hogy segítettek a körülmények kialakításában – mondta a mérkőzéssorozat után Pellérdi Zoltán házigazda, a Madách Imre Gimnázium testnevelő tanára. – A fiúknál nyolc csapat két csoportban kezdett, majd az éremcsatákkal csúcsosodott ki a torna. A két legjobb együttes, a miénk és a selyés került a döntőbe, melyben összesen mindössze tizenkét pont esett. 7:5-re kikaptunk a ki-ki meccsen, eggyel több kosarat dobtak a komáromiak, s ez döntött a javukra. A lányoknál a papírforma érvényesült. Nálunk kosarasok játszottak, a többi csapatban voltak kézisek is. Diákjaink a pozsonyiak ellen megszenvedtek a győzelemért, a többi könnyebben ment. A kosárlabdatudás döntött, de meg kellett dolgozni érte játékosainknak.” 

Érdekes

SZLOVÁKIAI MAGYAR GIMNÁZIUMOK ORSZÁGOS BAJNOKSÁGASomorja

Fiúk, A csoport: Madách Imre Gimnázium, Somorja–Magángimnázium, Dunaszerdahely 28:3, Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium, Pozsony (Duna utca)–Mariánum, Komárom 14:2, Magámgimnázium– Mariánum 11:5, Madách-gimi–Pozsony (Duna utca) 14:8, Pozsony (Duna utca)–Magángimnázium 22:0, Magángimnázium–Madách-gimi 4:18.
B csoport: Vámbéry Ármin Gimnázium, Dunaszerdahely– Kodály Zoltán Gimnázium, Galánta 19:9, Tompa Mihály Református Gimnázium, Rimaszombat–Selye János Gimnázium, Komárom 0:14, Kodály-gimi–Selye-gimi 7:15, Vámbéry-gimi–Tompa-gimi 15:11, Tompa-gimi–Kodály-gimi 10:6, Selye-gimi–Vámbéry-gimi 13:4.
A 3. helyért: Pozsony (Duna utca)–Vámbéry-gimi 7:4.
Döntő: Madách-gimi–Selye-gimi 5:7.
A győztes csapat: Vida Gergely, Gacsal Ákos, Vermes Ákos, Kacz Jenő, Ganzer Péter, Hriňa Attila, Gyuricsek Szilárd, Kubovics Gergő, Sárközi Szabolcs, Boros Milán.
Felkészítő tanár: Paraska István.
Legtöbb pontot dobott: Vida Gergely 20 pont.


Lányok: Madách Imre Gimnázium, Somorja–Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium, Pozsony (Duna utca) 13:6, Magángimnázium, Dunaszerdahely–Selye János Gimnázium, Komárom 4:13, Vámbéry Ármin Gimnázium, Dunaszerdahely–Madách-gimi 0:15, Pozsony (Duna utca)–Magángimnázium 5:6, Selye-gimi–Vámbéry-gimi 14:6, Madách-gimi–Magángimnázium 28:0, Pozsony (Duna utca)–Selye-gimi 1:14, Magángimnázium–Vámbéry-gimi 2:10, Madách-gimi–Selye-gimi 19:8, Pozsony (Duna utca)–Vámbéry-gimi 2:4.
Végeredmény: 1. Madách Imre Gimnázium, Somorja, 2. Selye János Gimnázium, Komárom, 3. Vámbéry Ármin Gimnázium, Dunaszerdahely, 4. Magángimnázium, Dunaszerdahely, 5. Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium, Pozsony (Duna utca).
A győztes csapat: Mészáros Betti, Andrássy Eszter, Nagy Liliána, Nyárfás Ida, Pellérdi Petra, Nyárfás Ella, Marič Krisztina, Slama Tilda, Lelkes Anna.
Felkészítő tanár: Pellérdi Zoltán.
Legtöbb pontot dobott: Andrássy Eszter 38 pont. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?