Sport

Seishinesek évzárója Ekecsen

Ekecs | Már hagyomány, hogy minden évben mérleget von tevékenységéről a keszeg-falvai Seishin Karateklub. A 2019-es esztendőre Ekecsen pillantott vissza a tagság, a pártfogók és támogatók társaságában.
J. Mészáros Károly

2020. január 14. 11:42

karate
Sorakozó az évzárón (Fotó: Képarchívum)

„Klubunk összesen 201 érmet gyűjtött, ebből 59 volt az arany, 70 az ezüst és 72 a bronz – tájékoztatta lapunkat az eseményről Markovics János klubelnök. – 2019-ben tizenhárom táborban vettünk részt, ebből tíz volt edzői továbbképzés, s tízet mi szerveztünk. Lezajlott a szokásos küzdő maraton is Keszegfalván, ami bírói képzéssel volt egybekötve.  Összesen öt övvizsgát tartottunk. Tizenkét versenyen indultunk, ami számunkra rengetegnek számít. Négynek mi voltunk a házigazdái: Csallóközaranyoson a Sosai Oyama- emlékversenynek, egy keszegfalvainak és két dunaszerdahelyinek, ebből az utolsó volt a szokásos Seishin Karategála, amely immár negyedszer jegyeztünk Kovács Kata Zsófia-emlékversenyként. 

Markovics szerint külön díjazták az összes tábor lebonyolításában segédkező Badinka Katikát és Vesely Mihályt. További huszonnégy személy részesült elismerésben a klubban végzett önzetlen munkájáért. Külön köszöntötték a klubvezetőket és edzőket – Hupian Krisztinát, Bíró Mihályt, Markovics Ádámot, Trenčík Nikolast, Szabó Bálintot. „Ők azok, akik egész évben fáradhatatlanul dolgoznak a klub sikereiért” – tette hozzá Markovics János. 

Ezután még különböző díjakat adtak át. Előbb az Európa-bajnokság résztvevőinek – Markovics Ádámnak, Jakab Adriennek, Hupián Krisztinának, Cserepes Zoltánnak, Kurcsík Márknak és Pulay Attilának –, reflektorfénybe kerültek a két vagy több versenyen indulók, közzétették a több kritérium alapján összeállt kategóriánkénti 2019-es rangsort is. 

Az év legharcosabb amazonja díjat 2019-ben az ekecsi Oláh Lilla vehette át, és a korábbi, 2010 óta jegyzett győztesek – Hupian Krisztina (háromszor), Varga Hédi, Bakos Orsolya, Kovács Kata Zsófia, Szilágyi Virág, Rózsa Anna és Jakab Adrienn – nyomába lépett. „Lilla még csak két éve látogatja az edzéseket, de minden versenyen ott volt, ahol csak lehetett, és szépen helytállt, kitartása példamutató, ismét rengeteget fejlődött” – indokolt Markovics János, aki elárulta azt is, hogy Oláh Lilla kapta Kovács Márta (fiatalon elhunyt versenyzőjük, Kovács Kata Zsófia édesanyja) díját is. 

Hatodszor lett az év szamurája a keszegfalvai Markovics Ádám, akivel együtt 2007 óta Kovács Patrik, Cserepes Zoltán (kétszer), Bajcsi Adrián, Trenčík Nikolas, Bakos Tamás Máté és Kósa Tamás tartozik a korábbi díjazottak közé. Az indoklásban olvasható, hogy Markovics Ádám már 14 éve edzésben van, 2019-ben összes versenyén győzött, leszámítva az Eb-t, ahol bronzérmes lett. 

Először osztották ki Markovics János különdíját az év során legtöbbet fejlődött versenyzőnek, aki nem más, mint az ekecsi Ambrus András volt.
A díjazottak névsora a Hírkosárban.

A SEISIHIN KARATEKLUB ÉVZÁRÓJÁNAK DÍJAZOTTJAI – két vagy több verseny indulói:

Oláh Lilla, Oláh Ákos, Zezula Filip, Kovács Krisztián, Cséfalvay Balázs, Círia Tibor, Ambrus András (mind Ekecs), Cserepes Zoltán, Angyal Ármin, Lévai Krisztián, Dömötör Márk, Szabó Kálmán, Bödők Beatrix, Garai Márk Mihály, Nagy János (mind Nemesócsa), Markovics Ádám, Hupián Krisztina, Markovics Áron, Hausleitner Mercedes, Laboda Réka, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pulay Attila, Kiss Ádám, Sárai Csongor, Molnár Dominik, Ján Rakus, Nikola Cziroková, Forró János, Forró Leila, Dorina Lišková, Lackó Patrik, Bognár Krisztián, Tomáš Kudri, Szenci Erik (mind Keszegfalva), Szelle Tamás, Bíró Bendegúz, Borbély Barnabás, Hájas Kornél, Nagy Rebeka, Takács Bence, Bock Ágnes, Bock Zsófia, Meleg Vince, Horváth Kristóf (mind Dunaszerdahely), Tanító Péter, Pataki Márk (mindketten Ekel), Vígh Lara, Bittera Dániel, Stefanik Attila, Gerthert Bendegúz (mind Nagymegyer), Fekete Levente, Fekete Abigél, Szlávik Karin, Ján Hrabovský (mind Megyercs), Menző Rebeka, Menző Márk, Gányovics Ádám, Gányovics Ákos, Ág Szabolcs, Mózes Zsóka, Molnár Ádám (mind Vásárút).

2019-es rangsor, kategóriánként – nők, gyerek.0, lányok: 1. Fekete Abigél (Megyercs), 2. Bock Ágnes (Dunaszerdahely), 3. Bödők Beatrix (Nemesócsa) és. Boráros Judit (Dunaszerdahely); 
gyerek.1, lányok: 1. Dorina Lišková (Keszegfalva), 2. Szlávik Karin (Megyercs), 3. Nikola Cziroková (Keszegfalva); 
gyerek.2, lányok: 1. Nagy Rebeka, 2. Bock Zsófia (mindketten Dunaszerdahely); 
serdülő lányok: 1. Oláh Lilla (Ekecs), 2. Vígh Lara (Nagymegyer), 3. Hausleitner Mercedes (Keszegfalva);
ifjúsági lányok: Laboda Réka; 
junior lányok: Jakab Adrienn; felnőttek: Hupian Krisztina (mindhárman Keszegfalva).

2019-es rangsor, kategóriánként – férfiak, gyerek.0, (kezdő) fiúk: 1. Forró János (Keszegfalva), 2. Círia Tibor (Ekecs), 3. Garai Márk (Nemesócsa); 
gyerek.1, (kezdő) fiúk: 1. Oláh Ákos (Ekecs), 2. Lackó Patrik (Keszegfalva), 3. Zezula Filip (Ekecs) és Bognár Krisztián (Keszegfalva); 
gyerek.1, (haladó) fiúk: 1. Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely), 2. Molnár Dominik (Keszegfalva), 3. Dömötör Márk és Angyal Ármin (mindketten Nemesócsa); 
gyerek.2, (kezdő) fiúk: 1. Tanító Péter (Ekel), 2. Cséfalvay Balázs (Ekecs), 3. Tomáš Kudri; 
gyerek.2, (haladó) fiúk: 1. Ján Rakus, 2. Sárai Csongor (mindhárman Keszegfalva), 3. Borbély Barnabás (Dunaszerdahely); 
serdülők: 1. Markovics Áron, 2. Kiss Ádám (mindketten Keszegfalva), 3. Szelle Tamás és Takács Bence (mindketten Dunaszerdahely);
ifjúságiak: 1. Pulay Attila, 2. Kurcsík Márk (mindketten Keszegfalva), 3. Nagy János (Nemesócsa) és Hájas Kornél (Dunaszerdahely); 
juniorok: Markovics Ádám (Keszegfalva);
felnőttek: 1. Cserepes Zoltán (Nemesócsa), 2. Trenčík Nikolas (Keszegfalva).

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
mato

Matovič és Sulík továbbra is az utalványok miatt hadakozik

koronavírus rendőrség

Mikulec: A konzílium azt kéri, hogy a belföldi ellenőrzésekre összpontosítsunk

Eduard Heger

Heger: a lockdown-t Lengvarský fogja felülvizsgálni a csapatával

Németh István

Elhunyt Németh István színművész

Kulák

Kattintás a Régi Győrre: dédapám miatt hívták Kuláknak a vendéglőt (GALÉRIA)

eurozóna

Történelmi csúcson az infláció az euróval fizető országokban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.