Segített a pofon az élen telelő nemeskosútiaknak

kosut

Az alsószeliek elleni idénynyitón 9:2-es győzelemmel rajtoltak el, a sempteiek (Šintava) elleni őszi idényzárón 8:1-es győzelemmel értek célba, a galántai területi bajnokság VI. fociligájában 31 ponttal élen telelnek a nemeskosútiak, akiket edzőként megszakítás nélkül immár tizenkét (!) esztendeje Navrátil Marián vezet csatába. 

„A nyáron posztokra erősítettünk. Tászli Zoltán, Horváth Sándor, Nagy Lukáš és Jozef Karmažín növelte a csapaton belüli versenyhelyzetet. Összeállt a kollektíva. Valójában minden alakzatban erősödtünk, a kispadról bármikor bárkit a pályára küldhettem. Már a nyári felkészülés eredményei, a játék színvonala azt sugallta, hogy ismét a dobogós helyezettek közé kerülhetünk. Így is lett” – fogalmazott lapunknak tömören Navrátil Marián, a tabella élén telelő nemesko-sútiak sikerkovácsa. 

Az általa irányított kollektíva két győzelemmel indított, majd kétszer bukott… „Nagymácséd a mumusunk, ellenük már négy éve nem nyertünk. A tallósiak elleni hazai összecsapásunkon pedig csődöt mondtunk, 0:5-ös vereséget szenvedtünk. Ma azt állítom: kellett a pofon! Felébredtünk. Okultunk a kínos kudarcból, s a következő nyolc bajnokin veretlenek maradtunk. Hétszer nyertünk, csupán egyszer döntetleneztünk. Ami a mérkőzéseket illeti, leginkább a diószegiek elleni idegenbeli párharcunkat emelném ki. Ezt a meccset 3:1 arányban nyertük, elrontottuk a vendéglátók búcsúi hangulatát. A feketenyékiek és a vízkeletiek elleni derbiken mutatott teljesítményünkre is büszke vagyok. Egyébként mindössze két találkozón voltunk gólképtelenek, miénk volt a leggólerősebb alakulat. Féltávnál 50 találatnál tartunk. A mérkőzéseken rendre voltak húzóembereink, ennek ellenére neveket nem említek. A remek csapatszellem, a jó öltözői hangulat, az egy célért küzdő kollektíva diadalaként értékelem őszi elsőségünket. Szerintem erőnlétben is felülmúltuk riválisainkat. Példaként az idényzárót említeném. Közel egy órán át jól tartották magukat a sempteiek. A folytatásban lefociztuk őket. Futószalagon szereztük a találatokat, hetet vágtunk nekik. Egygólos előnyünkből 8:1-es győzelem kerekedett” – fűzte tovább a gondolatsort a tréner. 

Elmondása szerint sikerükkel klubelnöküknek, a jövő év januárjában 50. születésnapját ünneplő Csiba Bohušnak gratuláltak, szereztek nagy örömet. „Két pont előnnyel az élről várjuk majd a folytatást. Azt viszont korainak tartom, hogy már novemberben a bajnoki címet ragozzuk. Tavasszal sok minden előfordulhat, a pontvadászat lefolyását a koronavírus-járvány is befolyásolhatja. Az előző időszakban is a legjobbak között voltunk, így a dobogós helyezést joggal elvárják tőlünk szurkolóink. a futballklubot támogató faluvezetés. Alább nem adjuk, de a bajnoki elsőségért is megharcolunk” – latolgatta a folytatás esélyeit a mátyusföldiek szakvezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?