Schumi utolérhetetlen

Melbourne. Csattanós választ kaptak mindazok, akik kételkedtek a Ferrari idei versenyképességében. Az időmérő edzés után a versenyt is teljes mértékben uralta Michael Schumacher és Rubens Barrichello, a 71. futamgyőzelmét begyűjtő német pilóta kis híján lekörözte az ötödikként leintett Juan Pablo Montoyát is.

Rajt-cél sikerét ünnepli a címvédőReuters-felvételAz idény első versenyének három legfőbb tanulsága, 1.: hiába temették a „szakértők“ a Ferrarit, a jelek szerint ismét az olaszok rakták össze a legjobb autót. Nem rukkoltak elő forradalmi fejlesztéssel, egyelőre mégis messze a mezőny előtt járnak. Michael Schumacher és Rubens Barrichello a legnagyobb természetességgel gyűjtötte be az istálló 63. kettős győzelmét, a többiek a nyomukba sem értek. 2.: igaza volt Kimi Räikkönennek, aki azt jövendölte, hogy a McLaren Ausztráliában még nem lesz versenyképes. A finn a futam első kiesője lett, s csapattársa, David Coulthard sem váltotta meg a világot: nyolcadikként intették le, pedig a pontszerzők közül egyedüliként csak kétszer volt kint kereket cserélni. Nem túlzás a McLarent az idénynyitó legnagyobb csalódásának nevezni. 3.: Baumgartner Zsolt önhibáján kívül esett ki, mivel a harmatgyenge Minardi elektronikája tönkrement, de az vitathatatlan, hogy az első pillanattól kezdve az utolsó helyen autózott. Hiába indulhatott a 17. helyről, mindhárom mögüle rajtoló faképnél hagyta.

Michael Schumacher úgy rajtolt, ahogy a nagy könyvben meg vagyon írva, simán megőrizte első helyét, s rajt-cél győzelmet aratott. Olyan nagy fölénnyel versenyzett, hogy a 47 kör után üldözőbe vette Montoyát – le akarta körözni! A kolumbiai menekült, a nagy sietségben majdnem ki is csúszott. Négy körrel a vége előtt Schumacher alaposan visszavett a tempóból, felhagyott Montoya üldözésével.

Baumgartner Zsolt: „Már a nyolcadik körben rendetlenkedni kezdett a motor elektronikája, nem lehetett vele mit kezdeni, így kénytelen voltam feladni a versenyt.” Michael Schumacher: „Magabiztosan vártam a rajtot, de nem hittem, hogy ilyen egyszerű dolgom lesz a futam során..“

AZ AUSZTRÁL NAGYDĺJ VÉGEREDMÉNYE: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:24:15,757 ó (átlag: 219,011 km/ó), 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 13,006 mp hátrány, 3. Alonso (spanyol, Renault) 34,006 mp h., 4. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 1:00,004 p h., 5. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 1:08,005 p h., 6. Button (angol, BAR-Honda) 1:10,005 p h.

Következik: Malajziai Nagydíj, március 21. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?