Schumi újra nyerni akar

Budapest. A Forma–1-es Magyar Nagydíj történetének legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher a múltból is erőt próbál meríteni a vasárnapi mogyoródi futam előtt.

Megfér a két kakas egy pályán? Ralf Schumacher és Kimi Räikkönen érkezik a hétvégi Forma–1-es Magyar Nagydíj színhelyére. A két klasszis a legutóbbi versenyen összeütközött. TASR/EPA„A korábbi években számos szép sikert értem el ezen a pályán, például két évvel ezelőtt itt biztosítottam be negyedik világbajnoki címemet. Tavaly a csapat nyerte meg a Hungaroringen az összetett versenyt, Rubens Barrichellóval pedig kettős sikert arattunk. Jó esélyünk van arra, hogy idén is hasonló sikereket érjünk el” – mondta a Ferrari ötszörös világbajnok német sztárja. „A Magyar Nagydíjon kulcsszerepe lesz a stratégiának, ez kedvezhet számunkra. Az biztos, hogy a mostani futamra előkészített autónk nem igazán különbözik a Hockenheimben használt kocsitól, bár kisebb, s elengedhetetlenül szükséges változtatásokat azért elkövettünk az aerodinamika terén. Pénteken sok minden kiderül.” Michael Schumacher 1994-ben a Benettonnal, míg 1998-ban és 2001-ben a Ferrarival volt a Hungaroring legjobbja.

Kimi Räikkönen, a McLaren-Mercedes pilótája szerint a szombati időmérő edzés döntő fontosságú lesz a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj végső helyezéseinek szempontjából. „Jót tett a háromhetes pihenő, friss vagyok és eltökélt, már túltettem magam a hockenheimi rajt után bekövetkezett szerencsétlen baleseten” – mondta a finn sztár. „A Hungaroringen meghatározó fontosságú az időmérő edzés, a futamon ugyanis alig akad esély az előzésre. Ráadásul meglehetősen poros-koszos az aszfaltcsík, mert kevés versenyt rendeznek rajta, így azután nem árt az óvatosság sem. Bízom a magyarországi jó szereplésben, hiszen oly sok finn szurkoló jön el, hogy szinte otthon érezhetem majd magam. Semmiképpen sem szeretnék csalódást okozni nekik.”

David Coulthard, Räikkönen csapattársa szeretné megismételni hockenheimi sikerét: a skót pilóta a kolumbiai Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) mögött legutóbb második lett. „Azt hiszem jó úton járunk, legalábbis a Német GP ezt bizonyította. Szeretem a Hungaroringet, az autó remek, s a Michelin-gumiknak köszönhetően nem lesz gondunk a nagy meleggel sem. Úgy tudom, kétszáz méterrel hosszabb lett a célegyenes, ez pedig azt jelenti, jóval nagyobb sebességet lehet elérni ezen a szakaszon. Majd meglátjuk, mit hoznak számunkra az átalakítások” – nyilatkozta Coulthard.

Baumgartner Zsolt ma másodszor „ugorhat neki” a Forma–1-ben vitézkedő versenyzőknek, reggel fél kilenctől ugyanis részt vesz a négy csapat részvételével zajló gyakorláson. A magyar pilóta az újoncokkal szeretné tartani a lépést, a Forma-3000-es futamon pedig a dobogó az álma. A legjobbak között Montoya-sikert jósol, de a Ferrarit is dobogóra várja.

A Forma–1-es világbajnokság állása a tizenkettedik futam után – pilóták: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 71 pont, 2. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 65, 3. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 62, 4. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 53, 5. Barrichello (brazil, Ferrari) 49, 6. Alonso (spanyol, Renault) 44, 7. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 41, 8. Trulli (olasz, Renault) 22. Konstruktőrök: 1. Ferrari 120 pont, 2. Williams-BMW 118, 3. McLaren-Mercedes 103, 4. Renault 66, 5. BAR-Honda 15, 6. Toyota 14, 7. Jaguar-Cosworth 12, 8. Jordan-Ford 11. (MTI, o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?