Schumi ismét remekelt

Hockenheim. A papírformának megfelelően a hatszoros világbajnok Michael Schumacher nyerte az 55. Forma–1-es világbajnokság tizenkettedik futamát, s a Német Nagydíjon aratott diadallal már 110 pontos, csak Monte-Carlóban nem lett első, ott kiesett. A Ferrari német világklasszisa F–1-es pályafutása 81.

Hockenheim. A papírformának megfelelően a hatszoros világbajnok Michael Schumacher nyerte az 55. Forma–1-es világbajnokság tizenkettedik futamát, s a Német Nagydíjon aratott diadallal már 110 pontos, csak Monte-Carlóban nem lett első, ott kiesett. A Ferrari német világklasszisa F–1-es pályafutása 81. sikerét könyvelhette el, mögötte az angol Jenson Button (BAR-Honda) és a spanyol Fernando Alonso (Renault) végzett, míg Baumgartner Zsolt (Minardi-Cosworth) a 16. helyen ért célba. Michael Schumacher idei 11. futamgyőzelmével beállította saját, 2002-es csúcsát.

A futam előtt Jarno Trulli hivatalosan is bejelentette, az év végén elhagyja a Renault-t, valószínűleg a Toyotánál folytatja Ralf Schumacher csapattársaként. Helyére Giancarlo Fisichella érkezése várható a Saubertől. A transzfer vesztese Olivier Panis, akinek nem marad hely jövőre, ezért a visszavonulást fontolgatja. Érdekes adat, hogy a legutóbbi 16 Német Nagydíjból 12-szer az a pilóta szerezte meg a győzelmet, aki az első rajtkockából indult. Most is így történt!

A Német Nagydíj végeredménye: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:23:54,848 ó; 2. Button (angol, BAR-Honda) 8,388 mp hátrány; 3. Alonso (spanyol, Renault) 16,351 mp h.; 4. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 19,231 mp h.; 5. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 23,055 mp h.; 6. Webber (ausztrál, Jaguar-Cosworth) 41,108 mp h.; ... 16. Baumgartner Zsolt (Minardi-Cosworth) 4 kör h.; 17. Bruni (olasz, Minardi-Cosworth) 4 kör h.

A világbajnokság állása a tizenkettedik futam után – versenyzők: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 110 pont, 2. Barrichello (brazil, Ferrari) 74, 3. Button (angol, BAR-Honda) 61, 4. Trulli (olasz, Renault) 46, 5. Alonso (spanyol, Renault) 39, 6. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 33, ... 19. Baumgartner Zsolt (Minardi-Cosworth) 1. Csapatok: 1. Ferrari 184 pont, 2. Renault 85, 3. BAR-Honda 76.

VÉLEMÉNYEK – Michael Schumacher: „Csodálatos hétvégét zártunk, hiszen szombaton edzéselső lettem, most pedig győzelmet ünnepelhettem.”

Jenson Button: „Az autóm kiváló volt, nagyon boldog vagyok, hogy második lettem. Életem legjobb versenyén vagyok túl, s ki tudja, mi lett volna, ha a harmadik helyről kezdhetek. Jól startoltam, majd beragadtam Szato Takuma, vagyis csapattársam mögé, ezért keményen kellett dolgoznom az előrelépésért.”

Fernando Alonso: „Most még nem tudom, hogy miért veszítettem el a második helyet, csak annyi biztos, hogy műszaki gondjaim is voltak. A hajrában Coulthard és Montoya is megközelített, még az is megfordult a fejemben, hogy kimegyek a boxba, de aztán meggondoltam magam.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?