Schumacher az esélyes

Indianapolis. Bár még két futam van hátra az idei Forma–1-es versenyévadból, Michael Schumacher már holnap este bebiztosíthatja hatodik, rekordnak számító világbajnoki címét.

Indianapolis. Bár még két futam van hátra az idei Forma–1-es versenyévadból, Michael Schumacher már holnap este bebiztosíthatja hatodik, rekordnak számító világbajnoki címét. A német pilóta jelenleg három ponttal vezet legnagyobb üldözője, Juan Pablo Montoya előtt, és abban az esetben, ha győz, a kolumbiai meg a hatodiknál rosszabb helyen ér célba, világbajnok. Szakértők szerint Räikkönen esélyei már csak elméletiek, mivel a Ferrari és a BMW is megbízhatóbb autókkal rendelkezik, kettejük között kéne a bajnoki cím sorsának eldőlnie. Az indianapolisi, 4,2 kilométer hosszú aszfaltcsík, több dologban is eltér a hagyományos pályáktól, például kisebb a versenyzőkre nehezedő leszorító erő. Fernando Alonso, a Magyar Nagydíj győztese szerint, a verseny nagy része unalmas és a pálya nem jelent igazi kihívást a pilótákra nézve. „Az indianapolisi futam egyáltalán nem tartozik a fantasztikus közé, a versenyek többnyire a boxutcában dőlnek el.” Más véleményen van csapattársa Jarno Trulli, aki szerint az amerikai, az egyik legjobb pálya. „A versenyek hangulata sokban hasonlít Monzára, és ugyanúgy mint az olasz, számomra ez az év egyik kiemelt szerepű futama.”

A versenyzők holnap 73 kört tesznek meg a célig és útjukat 13 kanyar nehezíti. A verseny közép-európai idő szerint este 20 órakor kor kezdődik.

A pontverseny állása: 1. M. Schumacher (Ferrari) 83 pont, 2. Montoya (BMW) 79, 3. Räikkönen (McLaren) 75, 4. R. Schumacher (BMW) 58, 5. Barrichello (Ferrari) 55, 6. Alonso (Renault) 55. A csapatverseny állása: 1. BMW 141 pont, 2. Ferrari 137, 3. McLaren 120, 4. Renault 79, 5. BAR Honda 18, 6. Jaguar 17. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?