Schmiedlováék bravúrra készülnek

tenisz
Pozsony |

Sorozatban harmadszor próbálhatja meg kivívni a Billie Jean King-kupa nagydöntőjében való részvételt a szlovák női teniszválogatott.

Matej Lipták szövetségi kapitány csapata tavaly Glasgow-ban és tavalyelőtt Prágában nem járt sikerrel. Ezúttal azonban hazai pályán játszhatnak Anna Karolína Schmiedlováék, akik a hétvégén a favorit Olaszországot fogadják a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban.

Pénteken 15 órakor rajtol el a párharc, az említett Schmiedlová (96. a világranglistán) és Camila Giorgi (43.) meccsével, majd Viktória Hrunčáková-Kužmová (127.) következik Martina Trevisan (20.) ellen. Szombaton déltől előbb a másik két egyest rendezik, végül a mérkőzést a páros zárja. Utóbbiba előzetesen a Tereza Mihalíková, Hrunčáková-Kužmová duót jelölte Lipták, aki mellettük Renáta Jamrichovát és Radka Zelníkovát nevezte a keretbe.

Minden játékosunk egészséges, jó formában vannak és várják a meccseket. Szeretnénk kihasználni az otthoni környzetet, és a várható telt ház előtt kiharcolni a nagydöntőbe jutást – jegyezte meg Lipták a tegnapi sorsolás után.

A két válogatott eddig kétszer találkozott egymással, 2017-ben és 2002-ben is a szlovákok győztek – utóbbi meccset az akkor még Fed-kupának nevezett sorozat záró tornáján játszották, ahol végül Hantuchováék megszerezték a serleget.

A mostani pozsonyi mérkőzésen ugyanakkor bravúrnak számítana a hazai siker. „Camila jó teniszező, nagy rutinnal. Agresszíven játszik, de legyőzhető. 2015-ben a katowicei döntőben megvertem, és az idei Australian Openen is csak szoros meccsen kaptam ki tőle. Bízom benne, hogy a szurkolók belehajszolnak a győzelembe – mondta Schmiedlová.

Hrunčáková-Kužmová a sorsolás után elmondta, örül, hogy a pénteki második meccs lett az övé: „Már egy héttel a hivatalos felkészülés rajtja előtt elkezdtem edzeni a találkozókra. Nagyon várom, hogy végre éles meccset játszhassak. Trevisan top 20-as teniszező, balkezes, kellemetlen adogatásokkal. A papírforma az olaszok sikerét ígéri, de a Billie Jean King-kupa egy különleges sorozat, nem lehet összehasonlítani a hagyományos tornákkal.

A szlovák–olasz párharc mérkőzéseit mindkét nap a Joj Šport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?