Šatan indul a hokiszövetség elnöki posztjáért

Šatan
Pozsony |

Miroslav Šatan, a szlovák jégkorong-válogatott főmenedzsereként dolgozó legendás hokis indul a hazai szövetség elnöki posztjáért. A június 26-i tisztújító kongresszuson két ellenfele lesz: az 1985-ös világbajnok Darius Rusnák és a szövetség felügyelő bizottságának elnöke, Jaroslav Šmátrala.

„A múlt héten Martin Kohút, a szövetség leköszönő elnöke javasolta, hogy vegyem át a helyét. Több klub képviselői is erre kértek, s úgy döntöttem, elfogadom a felkérést – jelentette be tegnapi rövid sajtótájékoztatóján Šatan. – Természetesen nem egyedül akarok belevágni a feladatba, hanem egy olyan csapattal, amely előbbre tudja vinni a szlovák hokit. Kulcsfontosságúnak tartom az akadémiák alapítását és fejlesztését, hogy olyan körülményeket teremtsünk a jégkorongozóknak, amely a profi szintre nem eljutók esetében is biztosítja, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.”

Šatan a kongresszusig már nem tartja lehetségesnek, hogy végiglátogassa a klubokat – megválasztása esetén ezt ősszel tervezi, hogy azután egy komplex víziót vázolhasson fel, akár tízéves távlatban.

„Az elnöki poszt nagyobb kihívás, mint a főmenedzserség volt. Egészen jó irányban halad a szlovák hoki, némely projekteket mindenképp folytatni kell. Szerintem a külföldi szakemberek is előbbre vitték a dolgokat” – mondta Šatan, hozzátéve, szeretné felkérni Craig Ramsay szövetségi kapitányt szerződése meghosszabbítására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?