Sarr volt a DAC nyerőembere

Egygólos győzelmet aratott a DAC labdarúgócsapata, amely a sereghajtó Skalicát múlta felül a Fortuna Liga hétközi, 21. fordulójában. A három pont sorsát a 11. percben Pape Sarr döntötte el.Csonka fordulóval folytatódtak a Fortuna Liga küzdelmei, a zord időjárás több helyen is közbeszólt.

Egygólos győzelmet aratott a DAC labdarúgócsapata, amely a sereghajtó Skalicát múlta felül a Fortuna Liga hétközi, 21. fordulójában. A három pont sorsát a 11. percben Pape Sarr döntötte el.

Csonka fordulóval folytatódtak a Fortuna Liga küzdelmei, a zord időjárás több helyen is közbeszólt. Havazás miatt Zsolnán, az esőzések miatt pedig Pozsonyban kellett bajnoki mérkőzést halasztani. Dunaszerdahelyen viszont ez nem okozott problémát, a rossz időre ügyesen reagáltak a DAC pályamunkásai.

Izgalom a meccs végén

A hazaiak kezdőcsapatában két változás történt, a sérült Szarka Ákos helyett a támadósorban Polievka kapott helyet, a jobbhátvéd posztján pedig bemutatkozott a szerb Marko Zsivkovics.

Remekül kezdett a DAC, az első perctől fogva irányította a mérkőzést. A folyamatos támadások góllá értek, a 11. percben Polievka beadása után Sarr talált a hálóba – 1:0. A DAC középpályása számára ez volt a második tavaszi találat, ráadásul a francia játékos a sárga-kékek egyetlen tavaszi gólszerzője. Három perc múlva jöhetett volna az egyenlítés, egy indítás után Masaryk törhetett kapura, de lövése fölé szállt. A vezető találat után folyamatosan a vendégek voltak veszélyesebbek, főleg a csatár Masaryk okozott problémát a DAC védelmének. A 26. percben Mazan átadása után Masaryk indulhatott kapura, de lövését Tujvel fantasztikusa védte.

A második félidő első lehetősége a DAC előtt adódott, az 51. percben Pačinda lőtt a kapu elé, de Polievka nem találta el a labdát. Folyamatosan támadásban maradt a DAC, Pačinda szöglete után Sarr fejelt a kapu mellé. A végére fokozódott az izgalom, a hazaiak nem tudták megszerezni második találatukat, míg a vendégek az egyenlítésért harcoltak. Gól végül nem esett, így első tavaszi győzelmének (1:0) örülhetett a DAC csapata.

Veszélyes vendégek

„Ahogy vártuk, nehéz mérkőzést játszottunk a Skalica ellen. A zsolnaiak ellen láthattuk, hogy egy nagyon rendezett, erőnlétileg remek állapotban lévő csapatról van szó. Az első 20 percben nagyon jól játszottunk, a széleken próbálkoztunk, majd vezetést szereztünk. A Skalica lehetősége után kiestünk a ritmusból. Ahogy kiegyenlítődött a játék, ki-ki futballt láthattunk. Elég helyzetünk volt, hogy megszerezzük a második találatot. Értékeljük a győzelmet. Minél előbb regenerálódnunk kell, hogy fel tudjunk készülni a hétvégi bajnokira” – értékelt a lefújás után Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője.

Kollégája, Štefan Horný szerint a helyzetkihasználás miatt nem tudtak pontot szerezni Dunaszerdahelyen. „Érdekes mérkőzést láthattunk, nehéz talajú pályán. Nem azért jöttünk Dunaszerdahelyre, hogy megadjuk magunkat. Az első 11 perc nem sikerült jól, majd gólt kaptunk. Volt két komoly helyzetünk, melyből legalább egyet be kellett volna rúgni, és a mérkőzés másképp nézett volna ki. A második félidőben is voltak lehetőségeink. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Nagyon szimpatikus teljesítményt nyújtottunk” – nyilatkozta a Skalica vezetőedzője.

Masarykon sok múlott

A vendégek legveszélyesebb játékosa Pavol Masaryk volt, aki két alkalommal is egyedül törhetett a DAC kapujára. „Sajnálom, hogy nem sikerült befejeznem a helyzeteimet, a második lehetőségnél Tujvel nagyot védett. Ha csak egyet berúgtam volna, más lett volna az eredmény. Ebben a helyzetben nincs mit vesztenünk, pontokat kell gyűjtenünk. A mérkőzéseket gólokra játszották, ezúttal én nem rúgtam, ezt magamra vállalom. Ha legalább egy helyzet bemegy, pontot szerzünk és elégedettek lehetnénk” – mondta a szakolcai csatár.

A mérkőzés legtöbb párharcát a DAC csapatkapitánya, Ľubomír Michalík vívta, aki épp Masarykot próbálta többször is megállítani. „Tudtuk, hogy a Skalica télen megerősítette játékoskeretét. Nagyon nehéz mérkőzés volt, habár a Myjava ellen jobban játszottunk, ennek ellenére ezúttal győzni tudtunk. Természetesen Pavol Masaryk egy nagyon tapasztalt csatár, tudja, mikor hova kell helyezkednie. Nem könnyű védekezni ellene, de szerencsére ezúttal nem szerzett gólt. A helyzeteinél szükségünk volt a szerencsére, de a másik oldalon nekünk is voltak helyzeteink. Az eredmény más is lehetett volna, de örülünk, hogy nem kaptunk gólt, és egy góllal győztünk.”

A Skalica színeiben Hudák Dávid is pályára lépett, aki szerint nem volt nagy különbség a két csapat között. „Nem lehetett látni a táblázatbeli különbséget a két csapat között. Volt két komoly helyzetünk, az ellenfél pedig megbüntetett bennünket. Ha legalább egy lehetőség bemegy, más lett volna a mérkőzés. Sajnos ez van, de megyünk tovább. Szükségünk van a pontokra.”

A DAC csapatára már szombaton újabb mérkőzés vár (18.20), a Ružomberok csapata szerepel Dunaszerdahelyen. Fontos hír, hogy a jövő heti, eredetileg szombatra kiírt Senica elleni meccset egy nappal korábban, azaz pénteken (18.00) játsszák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?