Sárosfán él az ország legjobb tőrözője

J. MÉSZÁROS KÁROLYDuplázott a Szlovák Kupában. Juniorként a saját korosztályában és a felnőttek között is őt hirdették ki minap a 2012/13-as évad legjobbjának. Végh Dávid nem először szembesült ilyesmivel, már korábban is előfordult, hogy kadettként a juniorok ranglistaversenyét is megnyerte.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Duplázott a Szlovák Kupában. Juniorként a saját korosztályában és a felnőttek között is őt hirdették ki minap a 2012/13-as évad legjobbjának. Végh Dávid nem először szembesült ilyesmivel, már korábban is előfordult, hogy kadettként a juniorok ranglistaversenyét is megnyerte. Eddig ötször volt kupagyőztes. A sárosfai fiú akkor kezdett el vívni, amikor nyolc éve a somorjai nyolcéves gimnáziumba került. „Sportolóként a kick-boxszal kezdtem, belekóstoltam a fociba is, majd 2005-ben egyszerre próbálkoztam a kungfuval és a vívással. Utóbbiban Kovács László volt az első edzőm, később Valacsay Gergely készített fel, jelenleg pedig Horony Tamás tanítványa vagyok – sorolja a pozsonyi Comenius Egyetem elsőéves hallgatója. – Biológiát tanulok. Idén érettségiztem a somorjai magyar gimnáziumban. Ebben az évben a tanulás miatt háttérbe szorultak az edzések, a juniorok között bajnok lettem, de a felnőttek mezőnyében elvesztettem a döntőt. Én mégis nagy eredménynek tartom az ezüstérmet, mert az érettségi napján nyertem. Délelőtt magyarból és kémiából írtunk, délután meg a vívóteremben folytattam a tőrcsatákkal. Csak az utolsó meccset veszítettem el.”

Öt verseny tartozott a Szlovák Kupa sorozatába. „Többnyire olyanokból állt, melyek egyben válogatók voltak a világversenyekre. Legtöbbször Világkupa-viadalokról volt szó, több száz indulóval. Annyi versenyző között lehet bizonyítani. Mindkét kategóriámban én gyűjtöttem a legtöbb pontot, így lettem első a kupában” – vázolja a kettős győzelem felé vezető útját.

Első versenyét Csehországban nyerte, nemrégen Grazban indult az erős mezőnyű viadalon. Hatvanhét tőröző közül a tizedik lett. „Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Tényleg jobb volt, akitől kikaptam a nyolc közé jutásért” – summázta a szereplését.

Legnagyobb aranyfogása 2012-ben volt, amikor kadettként megnyerte korosztályában, majd a juniorok és felnőttek között is az országos tőrvívóbajnokságot. De még ez sem volt elég, mert elindult a kadett párbajtőrőzők között is, és végigverte a mezőnyt. Abban az évben négy bajnoki aranyérmet akasztottak a nyakába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?