San Gigi, San Paulo!

Emlékeznek még, mi történt a PSG–Barcelona mérkőzésen egy hónappal ezelőtt? No, Torinóban majdnem ugyanaz ismétlődött meg a Juventus– Barcelona meccsen.A Barcelona Párizsban 4:0-s vereséget szenvedett (majd a visszavágón nyert 6:1-re), Torinóban pedig 3:0-ra kapott ki a Juventustól kedden este.

Emlékeznek még, mi történt a PSG–Barcelona mérkőzésen egy hónappal ezelőtt? No, Torinóban majdnem ugyanaz ismétlődött meg a Juventus– Barcelona meccsen.

A Barcelona Párizsban 4:0-s vereséget szenvedett (majd a visszavágón nyert 6:1-re), Torinóban pedig 3:0-ra kapott ki a Juventustól kedden este. A két meccs nagyon hasonlított egymásra: a Juventus lemásolta a PSG taktikáját, az olaszok a mérkőzés elején szinte már az alapvonalnál letámadták a katalánokat. A Barca most sem bírta a nyomást, az annyiszor megcsodált passzjáték meddő volt, a rettegett csatársor alig találkozott a labdával, a zebramezesek meg csak jöttek és jöttek. Bő húsz perc után 2:0. Dybala elképesztő volt! Alighanem élete eddigi legjobb meccsét produkálta a 23 éves argentin. Az első gólnál félfordulatból csavart a hosszú sarokba Cuadrado parádés átadása után. A második találatot Mandzukic-csal hozták össze – Dybala elmozgása és lövése (no meg a horvát passza) tanítanivaló volt. (Biztos gyakorolták is eleget…)

A szünet után folytatódott az olaszok nyomása, Higuaín két nagy ziccert is elhibázott, Chiellini azonban egy szögletnél lebirkózta Mascheranót: fejes, kapufás gól. Nyolc év után az első a BL-ben a torinói közgazdászbekktől. Ezután a Barcelona életre kelt, megpróbálta összehozni a szépítő találatot, de a Juventus védelme ezúttal állta a sarat. Érdemes volt figyelni, hogy a szélsők milyen szorgalmasan követték a szélről befelé húzó Messit és Neymart, nehogy valamelyikük is „berobbenezzen” egyet a hosszú sarokba, a Juventusnál, ugye, tudnának erről mesélni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Barcelona peches volt a mérkőzésen: a második félidőben egy jogos tizenegyest nem kaptak meg a katalánok kezezés miatt. S hát Buffon: a mérkőzés elején, 1:0-s Juventus-vezetésnél olyan reflexmozdulattal védte ki Iniesta lapos lövését, hogy az embernek (már ha olasz-szimpatizáns) sírni támadt kedve az örömtől. Buffon most 39 éves, és semmi jel nem utal arra, hogy ne tudna akár négy-öt év múlva is ezen a szinten védeni. Ha így folytatja, a futballtörténelem legnagyobb kapusa is lehet még belőle. Nem véletlen, hogy az olasz televízióban egyszerűen csak így szólították meg: „San Gigi”.

Ő persze elhárította a szentté avatást. „Szent Gigi? Á, nem! Egy remek csapatban játszom, rengeteg támogatást kapok a csapattársaimtól. Ha az az ambícióm, hogy még mindig nagyszerű kapusnak tartsanak, akkor ehhez hasonló védéseket kell bemutatnom” – mondta az olasz. S bár Buffon tart a jövő heti visszavágótól, a Juventus aligha esik a PSG hibájába. „Barcelonában úgy lépünk pályára, hogy gólokat akarunk szerezni” – mondta tömören Massimiliano Allegri, a Juve trénere. Márpedig a Juve egy gólra képes lehet Barcelonában is, az pedig nehezen képzelhető el, hogy ötöt kapjon. S egyáltalán: ez a Juventus sokkal erősebbnek tűnik a 2015-ös csapatnál, amely éppen a Barcelonától kapott ki 3:1-re a BL-döntőben. A csapat formája mindenképpen lenyűgöző: a Juve sorozatban a 16. hazai mérkőzését nyerte meg, s immár 48 találkozó óta veretlen hazai pályán. Ha tippelni kellene: idén a Juventusnak a BL-cím megszerzésére is reális esélye van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?