Sampras újra a csúcson

New York.

New York. A több mint két évvel ezelőtti wimbledoni diadal óta tartó negatív, végső siker nélküli időszak után Pete Sampras ismét a csúcsra ért, megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságot, a US Opent! A tengerentúli világsztár a döntőben 2 óra 54 perc alatt győzött honfitársa Andre Agassi ellen, s új csúcsot jelentő 14. alkalommal lett Grand Slam-viadal legjobbja.

Férfi egyes, döntő: Pete Sampras (amerikai, 17.)–Andre Agassi (amerikai, 6.) 6:3, 6:4, 5:7, 6:4. A mérkőzés sorsát alapvetően befolyásolta, hogy a régi-új bajnok 84 nyerő ütésére mindössze 27 hasonló válasz érkezett. Ezt az sem ellensúlyozta, hogy Sampras 46-szor vétett önhibát, míg Agassi csak 21-szer. A győztes 900 ezer dollárt, míg a vesztes 450 ezret kapott.

A két amerikai legenda 34. alkalommal találkozott, s Sampras 20. győzelmét aratta. Könnyen elképzelhető, hogy Pete Sampras a US Open megnyerése után már nem tér vissza a teniszpályákra.

– Szívemben és lelkemben szeretném folytatni, de a testem már nem mindig engedelmeskedik. Kell egy-két hónap, mire végérvényesen eldől, hogy bírom-e a terhelést – mondta a 31 éves amerikai klasszis, miután nagy csatában legyőzte honfitársát, Andre Agassit.

A 14. Grand Slam-sikert követően a bajnok több időt szeretne együtt tölteni családjával, feleségével és testvérével.

A nála egy esztendővel idősebb Agassi sajnálja, hogy 1990-hez és 1995-höz hasonlóan ismét kikapott Samprastól a New York-i fináléban:

– A meccs minden percét élveztem, de talán egy kicsit fáradt voltam. Pete ellen nem lehet majdnem 100 százszázalékos formában kimenni a pályára. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?