Saláta visszatért, ősszel Komáromban játszik

saláta kornél

Az őszi szezon végéig a II. labdarúgóligában szereplő komáromi KFC-t erősíti Saláta Kornél. A korábbi válogatott középhátvéd komoly térdsérülés után a zsolnai B csapat ellen tért vissza a pályára, a komáromiak végül 1:1-es döntetlent értek el idegenben.

Saláta márciusban a Haladás játékosaként szenvedett térdszalagszakadást. Hosszú kényszerpihenője után október 10-én megkapta az orvostól az engedélyt, hogy újra futballozhat, ekkor arról lehetett hallani, hogy a Haladás és a Diósgyőr is érdeklődik a 34 éves hátvéd iránt. Hogyhogy mégis Komáromban kötött ki? „Október 14-én megszületett a kisfiam, Adam. Úgy egyeztünk meg a feleségemmel, hogy ősszel már nem akarok messzire menni, szeretnék valahol a közelben futballozni, hogy a kicsi mellett lehessek. A komáromiak már akkor szerettek volna leigazolni, amikor elhagytam a Slovant, jól ismerem az ottani vezetőket. Most én kerestem meg őket, játszhatnék-e náluk a hátralévő három őszi bajnoki meccsen. Nagyon szépen köszönöm nekik ezt a lehetőséget” – mondta lapunknak Saláta, hozzátéve, meglátja, milyen ajánlatai lesznek a téli szünetben.

A KFC-vel három edzést abszolvált, vasárnap pedig már pályára is lépett a zsolnai B csapat otthonában. „Könnyen beilleszkedtem, sok játékost ismertem a komáromiak közül. Zsolnán is jól éreztem magam, bár nem gondoltam, hogy a sérülés utáni első meccsemet mindjárt műfüvön fogom játszani. De szerencsére a térdem jól viselkedett, nem éreztem fájdalmat. Azt viszont éreztem, hogy hét hónapot kihagytam, így a meccs végére már kicsit elfáradtam” – értékelte teljesítményét Saláta.

A komáromiak Knezsevics góljával vezettek, ám öt perccel a lefújás előtt Boženík egyenlített. A vendégeknek pechjük volt, hogy a válogatott csatár eltiltás miatt épp nem játszhatott az A csapatban (amelyik szintén vasárnap találkozott a nagyszombati Spartakkal), mert így 90 percen át pályán volt a fakóban. „Nem azzal foglalkoztunk, ki játszik a zsolnaiaknál, hanem magunkra koncentráltunk. De azért Boženík nem véletlenül válogatott, gólt lőtt a magyaroknak és Paraguaynak is, és a bajnokságban is bizonyítja tehetségét – jegyezte meg Saláta. – Egyébként a védelemben szerintem nagyon jól mozogtunk, az egész csapat jól tolódott. Nekünk több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, ők egyszer lőttek kapura, de abból gólt szereztek.”

Saláta a maga 34 évével abszolút rangidős a KFC-ben, az utána következő legidősebb játékos, a 27 éves szerb Lazar Knezsevics is kilóg az átlagból, a csapat többi tagjának életkora ugyanis 18 és 22 év között mozog. „Nagyon jó játékosok, fiatalok, tehetségesek, előttük a jövő – dicsérte új csapattársait Saláta. – A komáromiak jól teszik, hogy a fiatalokra alapoznak, de egy-két öreg is kell a csapatba, mert bizonyos helyzetekben kell a rutin.”

A komáromiak a következő fordulóban Somorjára látogatnak, utolsó őszi bajnokijukon pedig a rózsahegyi B csapatot fogadják. „A két meccsen hat pontot szeretnénk szerezni” – jelentette ki bizakodva Saláta Kornél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?