Saláta oroszul tanul

<p>Saláta Kornél már több mint egy hete új csapatával, az FK Rosztovval készül a törökországi Belekben az orosz élvonalbeli futballbajnokság március 13-i nyitányára. A 26 éves garamkövesdi származású védőt, aki négy évre kötelezte el magát a legutóbbi pontvadászatot kilencedikként záró együtteshez, telefonon értük el.</p>

Az FK Rosztovon kívül a Crvena zvezda is megkereste. Lényeges különbség volt a ajánlat között?
A rosztoviak egyértelműen sokkal jobb feltételeket kínáltak. De nemcsak ez döntött, hanem az is, hogy az orosz bajnokság sokkal erősebb, mint a szerb.

Kifejezetten az egykori gólgyáros, Oleg Protaszov edző kérésére szerződtették. Igaz, hogy már a nyáron is megkeresték a rosztoviak?
Erről én is csak utólag értesültem. A rosztoviak röviddel a világbajnokság után szerettek volna leigazolni, ám a vételáramat illetően nem tudtak dűlőre jutniaSlovanvezetőivel.

Miként fogadták az új csapattársak?
Nagyon kedvesek voltak a játékosok és a szakmai stáb tagjai is. Mindössze egy komoly problémám van, hogy nem tudok velük kommunikálni. Nincs mese, minél gyorsabban meg kell tanulnom oroszul. Kár, hogy az alapiskolában mindössze egy évig tanították nekünk az azbukát. Vettem egy szótárt, amelyet mostanában szorgalmasan lapozgatok. Bevallom, nem számítottam arra, hogy a Premjer Ligában folytatom, a rosztoviaknál nem sokra megyek az angoltudásommal…

Még jó, hogy két cseh játékos is érkezett januárban…
Közülük jelenleg csak Martin Lejsal, a brünni együttestől jött kapus van itt,mert Milan Černý, a prágai Slavia középpályása sérülten érkezett, ám úgy tudom, a jövő héten visszatér. De így is legalább van kivel beszélgetnem. Persze az alapszavakat már tudom oroszul, például azt, hogy jobbra, balra, előre, hátra…

Milyen légiósai vannak még a gárdának?
Szerb, horvát és nigériai futballisták is vannak a keretben.

Pályára lépett már a rosztovi csapatban?
A Mattersburg elleni 1:1-re végződött előkészületi mérkőzés második félidejében mutatkoztam be az együttesben. Úgy érzem, a negyvenöt perc alatt nem okoztam csalódást, az edző is elégedett volt velem.

Meddig maradnak Törökországban?
Belekben kiváló körülmények között gyakorolhatunk, ezért csak röviddel a márciusi bajnoki rajt előtt megyünk vissza Rosztovba, ahol eddig még sosem voltam.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?