Sport

Saláta egyelőre nem hosszabbít a Haladással

A márciusban súlyos térdsérülést szenvedett Saláta Kornél műtétje után rehabilitációs edzéseket végez Szombathelyen. A 34 éves, negyvenszeres szlovák válogatott futballista szerződése a hónap végén lejár a Haladásnál. Arról kérdeztük a garamkövesdi származású védőt, hogy marad-e az NB I-ből kiesett csapatnál.
Szabó Zoltán

2019. június 26. 07:00

Saláta Kornélra legalább féléves kényszerpihenő vár

„A megállapodásom június 30-án ér véget, de tartalmaz még egyéves opciót is. A klubvezetők azt akarják, hogy maradjak, ám felépülésemig a korábbinál kevesebb lenne a fizetésem, s amint rendbe jövök, újra megkapnám az eddigi béremet. Ebbe nem mentem bele, és abba maradtunk, hogy Pozsonyban végzem tovább a rehabilitációt a térdműtétet végző Peter Malinovský doktorral, valamint Matej Kojnok erőnléti edzővel. Ők ketten segítettek a két évvel ezelőtti operációm után is. Majd miután felépülök, aláírom a szerződést” – mondta lapunknak Saláta Kornél. 


A kiesés után elég nagy a bizonytalanság a szombathelyi egyesület háza táján. „Ami a pénzügyeket illeti, folyamatosan egyeztetek a tulajdonosokkal, akiknek céljuk nem változott: üzemeltetni szeretnék a klubot, azt akarják, hogy az NB II-ben gond nélkül szerepeljen, működjön a Haladás” – olvasható Tóth Miklós ügyvezető igazgató nyilatkozata a klub honlapján. 


Egyelőre edzője sincs az együttesnek, jelenleg megbízott trénerként Desits Szilárd irányítja a szakmai munkát. Nagy változások várhatók a keretben is, mivel a második vonalban szereplő klubok csak akkor kapnak állami támogatást, ha csupa „futballmagyar” (magyar állampolgár vagy magyar felmenőkkel rendelkező játékos) van a csapatban, ezért valamennyi légiós távozott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Visszatért Szepsibe a holokauszttúlélő

Magyarország–Spanyolország vb-elődöntő

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

1,1 millió betegbiztosítási járadékot fizetett ki a Szociális Biztosító

WWF: hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?