Saját játékát játssza a csapat

Szombaton 2:0-ás győzelmet aratott Reykjavíkban a magyar labdarúgó-válogatott Izland ellen. Ez az előkészületi mérkőzés volt az október 12-ei, stockholmi Eb-selejtező főpróbája, s a svédek után három nappal San Marinót fogadja a csapat. Közvetlenül a hazaérkezés után elégedetten nyilatkozott Gellei Imre szövetségi kapitány.

Király Gábor (1-es mezben) hibátlan teljesítményt nyújtott az izlandi előkészületi meccsennb1.hu-felvételA mérkőzés után azt mondta: sajnálhatják a magyar szurkolók, hogy nem láthatták a meccset.

Ezt mondtam, de nem volt nagy merészség, így aztán még mindig tartom. Mégpedig azért, mert, különösen a második félidőben, nagyon éretten, taktikusan futballoztunk, s ennek bizonyára sokan örültek volna.

Öröm ez így is, hiszen jó ideje nem csupán eredményeivel, játékával sem kényezteti el szurkolóit a válogatott.

Hát éppen ez, a második félidő tudatos, érett játéka volt az öröm. Ekkor labdabiztos volt szinte az egész csapat, több gólszerzési lehetőségünk is akadt, és a hajrában egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Sokat lendített a játékon a szünetben becserélt Lisztes Krisztián, aki nemcsak remekül irányított, hanem két nagy lövéssel is észrevétette magát.

És az első félidő? Nem voltak túlzottan is óvatosak az elején?

Úgy vélem, csak annyira, amennyire kellett. Rögzített szituációk, szögletek, szabadrúgások után többször is veszélyeztettük ellenfelünk kapuját, igaz, az izlandiaknak is voltak lehetőségeik. Akkor még teljesen nyílt volt a mérkőzés.

Mit szól Eb-selejtezőbeli ellenfeleink szombati eredményeihez?

Egyáltalán nem lepődtem meg, hogy a svédek nem tudtak Lettországban nyerni. Nemrég láttam a letteket Helsinkiben, s hetven percig ragyogóan küzdöttek, aztán egy játékvezetői tévedés megpecsételte a sorsukat. Úgyhogy nem egyszerű szólam, hogy kiegyenlítődött a világ labdarúgása.A svédek pontvesztése hasznukra lehet?

Hát, kárunk aligha lesz belőle. Annyira a selejtezők elején járunk, hogy még igazából nem lehet tudni, mi mennyit ér. Annyi azért bizonyos, hogy Reykjavíkból üzentünk Stockholmba, hogy nem lehet előre beírni ellenünk a három pontot.

Tehát a sikeres főpróba után a kapitány és csapata egészséges önbizalommal várja a selejtezők kezdetét.

Én föltétlenül, s nagyon remélem, hogy a játékosok is. Hiszen egységes csapatot alkottunk Reykjavíkban, s nem véletlenül mondta az izlandiak egyik, Angliában focizó csatára a mérkőzés után: nem gondolta volna, hogy a magyar válogatott ennyire szervezett. Világklasszis kapusunk van, a védelem is egyre stabilabb, középpályán van variációs lehetőségünk, no és a csatárok is egyre biztatóbb formát mutatnak. Számunkra nagyon fontos a jó Eb-rajt, mert ez meghatározhatja játékunkat az egész sorozatra.

Hogyha holnap kellene kiállni a svédek ellen, már meglenne a Stockholmban kezdő csapat?

A keret megvan, de mivel több, mint egy hónap van a találkozóig, kezdőcsapattal nem szolgálhatok.

De tudja már, hogy bizonyos posztokon ki kezd? Például Miriuta lesz az irányító vagy inkább Lisztes, elöl Tököli kezd vagy Fehér Miklós?

Mint mondtam, még egy hónap van a rajtig, s amatőr dolog lenne már most csapatot hirdetnem. Több posztra is próbáltam az általam legjobbnak vélt játékost, illetve megfelelő helyettesét megtalálni, ezért is volt az előkészületi mérkőzéseken a sok csere. Most azt mondhatom: az egyik irányító Lisztes, a másik pedig Miriuta Laci. Majd meglátom, melyiküket szerepeltetem.

És mi a helyzet a hosszú idő után visszatért Lipcsei Péterrel?

Szombati játéka engem igazolt. Szinte minden akcióban benne volt, sorsdöntő pillanatokban szerelt, higgadt volt, megtartotta a labdákat. Most már elárulhatom, hogy Halmai Gabi lemondása után sokáig kerestem azt az embert, aki a középpályán betöltheti az űrt. Azt hiszem, Lipcseiben megtaláltam a legjobbat. ĺgy aztán, talán a legjobb időben, szerkezetileg összeérett a csapat, amely – és ez is sokat jelent – egyre inkább igyekszik minden mérkőzésen a saját játékát játszani. Úgy hiszem, egy fontos sorozat előtt ez mindenképpen biztató. (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?