Sagan fáradt, kihagyhatja a dohai vb-t

Nem biztos, hogy ott lesz az október 16-i országúti világbajnokságon Peter Sagan kerékpáros. A vb-címvédő fáradtságra panaszkodott, ezért kétséges a részvétele a dohai vb-n, ahol a befutó vélhetően a sprintereknek kedvez majd.„Meglátjuk. Megfontolom.

Nem biztos, hogy ott lesz az október 16-i országúti világbajnokságon Peter Sagan kerékpáros. A vb-címvédő fáradtságra panaszkodott, ezért kétséges a részvétele a dohai vb-n, ahol a befutó vélhetően a sprintereknek kedvez majd.

„Meglátjuk. Megfontolom. Hosszú volt a szezon, örülök, hogy már vége” – nyilatkozta Sagan az Eneco Tour utolsó szakasza után. A Tinkoff csapat kiváló kerekese harmadik lett a viadalon, s ezzel a nemzetközi szövetség World Tour-világranglistáján az élre ugrott.

„Nagyon hálás vagyok mindenért, amit elértem. Persze lehetett volna jobb is, de nem vagyok szomorú. Az Eneco Touron elért harmadik helyem kitűnő, elég pontot szereztem ahhoz, hogy a World Tour-rangsor első helyére kerüljek. Ez a szezon tényleg nagyon hosszú, és pihenésre van szükségem” – mondta Sagan, aki kemény idényen van túl.

Tavasszal a klasszikusokon remekelt, a flandriai körversenyt meg is nyerte. A Tour de France-on – sorozatban ötödször – övé lett a zöld trikó, és három szakaszgyőzelmet is aratott. Az olimpián hegyikerékpárban indult, itt azonban két defekt megfosztotta a jó helyezés lehetőségétől. Utána – már ismét az országúton – megnyerte az Elite kategória első Európa-bajnokságát, majd az Eneco Touron is jól szerepelt. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?