Rydzek győzött, Frentzen érem nélkül

<p>Falun. Johannes Rydzek nyerte az első aranyat északi összetettben az északisí-világbajnokságon a svédországi Falunban. A 23 éves német sportoló nagy hajrával győzte le az olasz Alessandro Pittint.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A síugrás után – amelyre az erős szél miatt több mint négyórás csúszással került sor – a nagy esélyes, Világkupa-éllovas Eric Frenzel állt az élen, és 21 másodperces előnnyel vághatott neki a 10 kilométeres sífutásnak. Azonban a németet gyorsan beérték, s Frenzel már nem is tudott beleszólni az első hely sorsába.

Az utolsó körben nyolcan haladtak együtt az élen, ám másfél kilométerrel a vége előtt Pittin és a sífutást 31 másodperces hátránnyal kezdő Rydzek megszökött, a többiek pedig nem is tudták utolérni őket. A célegyenesben Rydzek kihasználta az erőfölényét, és végül elsőként haladt át a célvonalon.

„Ki akartam használni a lehetőséget. Mindent beleadtam az utolsó emelkedőn, pont ahogy azt az edzésen is kipróbáltam” – nyilatkozta Rydzek.

Rydzek korábban olimpiai ezüst- és bronzérmes, valamint háromszoros világbajnoki második volt, most tehát először nyert nagy világversenyt.

A női síugrók középsáncon tartott versenyét a szocsi olimpiai bajnok, német Carina Vogt nyerte, megelőzve a japán Juti Itót és az osztrák Daniela Iraschko-Stolzot. (TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?