Rybánsky László kényszerpihenőn

<p>Rybánsky László júliusi átigazolása óta a lengyel élvonalbeli Podbeskidzie Bielsko-Biala futballcsapatának az első számú kapusa. A 28 éves hálóőr végigvédte együttese első tizenkét bajnokiját, de az utóbbi három meccsen fokozódó hasi fájdalmai miatt nem állhatott a kapuba. A sókszelőcei származású kapust faggattuk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Mi az oka, hogy az utóbbi időben nem ön védi a Podbeskidzie kapuját?

Sajnos sérüléssel küszködöm. Elég régóta fájt a hasam, ám az utóbb időben egyre nagyobb görcseim voltak. Októberre már odáig fajult a dolog, hogy a kirúgásoknál iszonyú fájdalmaim voltak. Huszadikán a Cracovia elleni bajnokin még védtem, de utána muszáj volt orvoshoz fordulnom.

Mit állapítottak meg az orvosok?

Azt, hogy meg van repedve a hasfalizmom. Krakkóba egy lengyel specialistához, Székesfehérvárra pedig Mohácsi doktorhoz járok a gyulladás kezelésére. Azzal biztatnak, hogy műtét nélkül is rendbe jövök, de ha nem, kés alá kell feküdnöm. Ha csak az utóbbi segít, akkor várhatóan hosszabb lesz az egy hónaposnak mondott kényszerpihenőm.

Ki helyettesíti?

A sokáig Besztercebányán védő 37 esztendős Richard Zajac, aki már közel négy éve van a klubnál.

Mi az oka, hogy a csapata sereghajtó a bajnokságban?

Idegenben nagyon bátortalanul focizunk, és ha gólt kapunk, azonnal összeomlunk. Odahaza viszont nem játszunk rosszul, de az ellenfél kapuja előtt elfogy a tudományunk. Csatáraink a legnagyobb helyzeteket is elpuskázzák, ennek tudható be, hogy a 15 forduló során mindössze tíz gólt lőttünk. Nagyon hiányzik egy szemfüles gólvágó. Szegénységi bizonyítvány, hogy eddig mindössze egy győzelmet könyvelhettünk el.

Az edzőcsere sem rázta fel a gárdát?

Eddig még nem. A rossz eredmények miatt a klubelnök menesztette az általam és a játékosok zöme által nem kedvelt Czeslaw Michniewiczet, és a helyére Leszek Ojrzynskit szerződtette. Az új trénerrel eddig csak párszor beszéltem, mert jövetele után kezdődtek a problémáim. Egyébként Ojrzynski kérésére sérülten is leültem a kispadra a Ruch Chorzow elleni bajnokin. Ami pedig Michniewiczet illeti, mintha olvasta volna a szeptemberi Új Szó-s cikket, amiben panaszkodtam rá, mert utána egészen máshogy viszonyult hozzám.

Miként viseli a kudarcokat a klubvezetés?

Elég jól. A klubelnök gyakran beszél velünk, egyáltalán nem kiabál, sőt igyekszik megnyugtatni bennünket. Hangsúlyozta, hogy tavaly csupán hat ponttal zárta a csapat az őszi idényt, mégis bennmaradt. Idén új a versenykiírás, a 30. fordulót követően kettéosztják a mezőnyt, és megfelezik a pontszámokat. Így a csapatok közötti pontkülönbségek csökkenni fognak, tehát van esélyünk a kiesés elkerülésére. December közepén zárul az Ekstraklasa őszi szezonja, remélem addig még két–három bajnokin szóhoz jutok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?