RÖVIDEN

Két szobrot kap Pantani
Cesenetico. Két szobrot is kap szülővárosában Marco Pantani híres olasz kerékpáros, aki február 14-én hunyt el kábítószer-túladagolásban.

Két szobrot kap Pantani

Cesenetico. Két szobrot is kap szülővárosában Marco Pantani híres olasz kerékpáros, aki február 14-én hunyt el kábítószer-túladagolásban. Az 1998-as Tour de France és Giro d’Italia győztesének tiszteletére az egyik belvárosi téren állítanak három méter magas szobrot, míg a polgármesteri hivatalban ennek a műalkotásnak a hússzoros kicsinyített mását helyezik el. A 34 esztendős Pantani nemcsak hazájában, hanem világszerte rendkívül népszerű volt, majd lebukott a doppingvizsgálaton, és ezzel élete kisiklott. Egy rimini szállodai szobában érte a halál. (mti)

Négysáncviadal – villanyfénynél

Oberstdorf. Az eddigi gyakorlattal szakítva villanyfényben rendezik meg két állomás küzdelmeit az 53. hagyományos síugró Négysáncversenyen. Az elsősorban a televíziós közvetítések kedvéért meghozott döntés értelmében az Oberstdorfban december 29-én sorra kerülő nyitóviadalra, valamint a bischofshofeni, január 6-i zárófelvonásra kerül sor a késő délutáni órákban. Garmisch-Partenkirchenben és Innsbruckban továbbra is 13.45 óra a kezdési időpont. (mti)

Komňacký helyén Jarabinský

Ostrava. Tegnaptól Jozef Jarabinský irányítja a Baník Ostrava futballcsapatát. A 60 esztendős szakember František Komňackýt váltotta fel a kispadon. A cseh bajnok vezetői az együttes gyenge szereplése miatt döntöttek az edzőcsere mellett. A gárda jelenleg ötödik a pontvadászatban, s a hétfői, Liberectől elszenvedett 4:0-ás hazai vereség után várható volt a szakvezető menesztése. (sita)

Nedvěd két év múlva visszavonul

Torinó. Pavel Nedvěd, a Juventus futballcsapatának 32 esztendős középpályása úgy tervezi, két év múlva befejezi aktív pályafutását. A kiváló játékos a nyári, portugáliai Európa-bajnokság után egészségügyi problémák miatt lemondott a cseh válogatottbeli szereplésről. „Várhatóan 2006 derekán abbahagyom. Nem tagadom, együttesemmel addig Bajnokok Ligáját akarok nyerni ” – nyilatkozta a kiváló labdarúgó. A Juventus remekül kezdte az idei BL-sorozatot, hiszen százszázalékos teljesítmény nyel vezeti csoportját. (tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?