RÖVIDEN

Szlovákia jelentkezett
Pozsony. František Chmelár, a Szlovák Olimpiai Bizottság (SOV) elnöke tegnap a SOV 26. közgyűlésén írta alá az ország sportolóinak jelentkezését a jövő évi, XXVIII. nyári olimpiára, amelyet Athén rendez. Először fordult elő, hogy a tanácskozáson részt vett az államfő is.

Szlovákia jelentkezett

Pozsony. František Chmelár, a Szlovák Olimpiai Bizottság (SOV) elnöke tegnap a SOV 26. közgyűlésén írta alá az ország sportolóinak jelentkezését a jövő évi, XXVIII. nyári olimpiára, amelyet Athén rendez. Először fordult elő, hogy a tanácskozáson részt vett az államfő is. Rudolf Schuster közelgő 70. születésnapja alkalmából átvette a honi ötkarikás mozgalom legmagasabb kitüntetését, A SOV Aranyköreit. (SITA)

Pozsony Grand Prix nélkül

Monte Carlo. Elkészült a 2004-es atlétikai események végleges versenynaptára. A legrangosabb sorozat, az Aranyliga egyetlen változást jegyzett: Oslo helyett Bergen került a rendezők közé. Beváltak az előzetes hírek, így Pozsony 1994 után először nincs a Grand Prix-sorozatban. Helyette Rio de Janeiro található a listán. Megőrizték rangjukat a cseh viadalok: az ostravai Arany Futócipő Szuper Grand Prix-kategóriás (a második legrangosabb sorozat), a prágai Odložil Emlékverseny Grand Prix II-es besorolású marad. (SITA)

Rekordveszteség a Leedsnél

Leeds. Elképzelhető, hogy rövidesen csődvédelmet kér az angol labdarúgó-bajnokság patinás csapata, a súlyos anyagi gondokkal küzdő Leeds United. Az egyesület jelenleg 79 millió fontos adóssággal rendelkezik, az előző gazdasági évben a brit futballklubok esetében rekordnak számító 50 milliós veszteséget könyvelt el. Az illetékesek lázas tárgyalásokat folytatnak a hitelezőkkel, és az esetleges új befektetőkkel, a pénzügyi helyzet rendezésére irányuló törekvések azonban eddig még nem jártak eredménnyel. Az 1905-ben alapított, háromszoros bajnok Leeds United 13 forduló alatt mindössze 8 pontot gyűjtött, s ezzel sereghajtó a Premier League-ben. (MTI)

Donato visszavonul

La Coruna. Befejezi pályafutását a Spanyolországban csak futballnagypapaként emlegetett Donato Gama da Silva. Az ok nagyon egyszerű: a Deportivo La Coruna volt játékosának a közeljövőben unokája születik, s több időt szeretne szentelni a családjának. A brazil származású, 12-szeres spanyol válogatott labdarúgó, aki decemberben ünnepli 41. születésnapját, az előző szezonban a Primera División legidősebb játékosa volt. Klubjaival – az Atlético Madriddal és a Deportivóval – 466 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. (MTI)

Megbüntették az AC Milant

Milánó. Az Olasz Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága 40 ezer eurós bírságot szabott ki az AC Milan csapatára, mert egy bajnoki mérkőzésen szurkolói csendőrségellenes dalokat énekeltek néhány nappal azután, hogy a szervezet több tagja életét vesztette a násziríjai robbantásban. A BL-győztes együttes szimpatizánsai az iraki merénylet áldozatainak emlékére elrendelt gyászszünet után kezdték kórusban szidni az olasz csendőrséget. A gépkocsiba rejtett pokolgép 19 olasz halálát okozta Násziríjában.(MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?