RÖVIDEN

Kulich gyorsítja a rendszámtáblacserét
Pozsony. A közelmúltban jelentős mértékben megnőtt azoknak a gépkocsi-tulajdonosoknak a száma, akik az év végéig érvényes rendszámtáblájukat újra szeretnék kicserélni. A járási közlekedésrendészeteken így a sokszorosára nőtt a várakozási idő.

Kulich gyorsítja a rendszámtáblacserét

Pozsony. A közelmúltban jelentős mértékben megnőtt azoknak a gépkocsi-tulajdonosoknak a száma, akik az év végéig érvényes rendszámtáblájukat újra szeretnék kicserélni. A járási közlekedésrendészeteken így a sokszorosára nőtt a várakozási idő. Anton Kulich országos rendőrfőkapitány különböző intézkedések bevezetésével – munkaerő-kiegészítéssel, a félfogadási napok és órák meghosszabbításával, valamint az úgynevezett sorszámrendszer megszüntetésével – szeretné gyorsítani és folyamatossá tenni az ügyintézést. Amint azt Marta Bujňáková, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, Anton Kulich elrendelte azt is, hogy előnyben részesüljenek azok az autósok, akik a régi rendszámtáblát cserélik ki újra, szemben azokkal, akik a szlovák címerrel ellátott táblákat váltják fel az EU-címeres változattal. (ú)

Tizenötmilliárdot fizetünk Brüsszelnek

Pozsony. Jövőre nagy valószínűséggel 15,519 milliárd koronát fizetünk be az Európai Unió közös kasszájába – derül ki a pénzügyminisztérium jelentéséből. Ebből 160 millió koronával járulunk hozzá Nagy-Britannia bevételéhez, amely még 1984-ben kiharcolta, hogy tényleges gazdasági erejéhez viszonyítva évente 4 milliárd euróval kevesebbet fizethessen be. A 15,5 milliárdos összeg abban az esetben változik, ha módosítják a brüsszeli költségvetés keretszámait. (SITA)

Jogászból nincs hiány Szlovákiában

Pozsony. Van elég jogi kar az országban, nem indokolt újabbat létrehozni, reagált Daniel Lipšic igazságügyi miniszter arra, hogy tervezik egy magán jogtudományi egyetem létrehozását. „Másrészt a kormány ebbe nem avatkozhat, az akkreditációs bizottság dolga szakmailag felülbírálni a javaslatot. Véleményem szerint azonban már a jelenleg működő négy fakultás is sok egy olyan kis országnak, mint a miénk” – tette hozzá Lipšic, aki úgy véli: jogászból nincs hiány Szlovákiában. (sz. a.)

Augusztusban ítélet Skrúcaný ügyében?

Vágbeszterce. Akár már augusztus végén ítélet születhet Štefan Skrúcaný színész-humorista halált okozó gázolásos ügyében. A vágbesztercei járási ügyész, Tibor Abaffy szerint legkésőbb a jövő hónap közepéig kell kézhez kapniuk a vádemelési javaslatot. A hasonló esetek elbírálásában általában gyorsan cselekszünk – tette hozzá a járásbíróság elnöke, Miroslav Číž is. Az egyévi szabadságvesztésről szóló híreket Abaffy nem kívánta kommentálni. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?