Rossz térfélen melegített az egykori somorjai kosaras

<p>Slama Angelika nagy örömmel tért vissza nevelőegyesülete csarnokába, ám a&nbsp;félidei &bdquo;gikszer&rdquo; ellenére 17 ponttal járult hozzá új csapata, a&nbsp;pöstyéniek somorjaiak elleni győzelméhez.</p>

Slama Angelika a somorjai bajnokin először volt a kezdőötös tagja a pöstyénieknél. Az extraliga 3. fordulójában mind játékidőben (26 perc), mind pontszámban (17) eddigi legjobbja állt a neve mellett a 86:51-re megnyert mérkőzés után. „Nagyon jó volt otthon játszani, hiszen mindenki gyerekkorom óta ismer. A félidei szünetről visszajövet rossz térfélén kezdtem el bemelegíteni, csak idővel kaptam észbe, hogy én most a vendégcsapattal vagyok itt – nevetett Slama a telefonba, amikor tegnap délután elértük őt. – Nagyon elégedett vagyok a pályán töltött idővel, ez bőven elég. Gyorsan és agresszíven játsszunk, ha Somorján kellett volna ilyen tempóban kosaraznom negyven perceket, nem biztos, hogy túléltem volna.”

A 22 éves, akár irányítóként is számításba vehető hátvéd gyorsan hozzáteszi, a különbség abból adódik, hogy Pöstyénben minden játékos profi, nem munka vagy tanulás mellett kosaraznak (bár ő maga tovább folytatja a főiskolát távúton), s az anyagi lehetőségeik is jóval nagyobbak.

Épp ezért Slama szerint nem volt annyira váratlan, hogy éppen ők győzték le (75:70) a két és fél éve veretlen, zsinórban 68 extraligás meccset megnyerő kassai Good Angelst. „Arra nem számítottam, hogy ez rögtön az első egymás elleni mérkőzésünkön bekövetkezik, de abban biztos voltam, hogy ebben a szezonban elcsípjük őket. A somorjaiakkal általában ötvennel kaptunk ki tőlük, most meg legyőztük őket, hihetetlen” – örömködött még másfél hét távlatából is Slama.

Ami viszont búslakodást okott Pöstyénben, az a nemzetközi kupaszereplés. Az Európa-kupában a 74:64-es idegenbeli siker után mindenki a továbbjutásra készült a PEAC Pécs ellen, a hazai visszavágó azonban rémálommá vált, a „sirályok” 78:64-re kikaptak, és nem jutottak be a csoportkörbe. „Rengeteg hibát csináltunk. Fejben túl nyugodtak voltunk a tízpontos előnyünk miatt, nem harcoltunk eléggé, a pécsiek pedig mint az életükért küzdöttek. A kiesés után két napig szomorú vagy ideges volt mindenki, de aztán megbeszéltük, hogy akkor most más célokat kell kitűzni magunk elé, nem szabad letörni, hiszen csak most kezdődik a szezon – magyarázta Slama, akinek Martin Pospíšil edző főleg a védőmunkáját szeretné fejleszteni.

A pöstyéniek a jóval kisebb presztizsű Közép-európai Liga mellett így csak a bajnokságra összpontosítanak, s szeretnék majd a playoffban is megszorongatni a bajnokot. „Nagyon örülök, hogy Orosz Szabina is itt játszik, kiskorunk óta a legjobb barátnők vagyunk, de Tereza Páleníkovával is jóban vagyok. A város és a kosárlabda is nagyon tetszik, jó döntés volt ideigazolni” – tette hozzá Slama.

A pöstyéniek szezonja

Piešťanké Čajky–Nitra 103:44

(Slama: 20 perc, 7 pont)

PEAC Pécs–Piešťanksé Čajky 64:74

(17 perc, 4 pont)

Piešťanské Čajky–GA Košice 75:70

(23 perc, 7 pont)

Piešťanské Čajky–PEAC Pécs 64:78

(20 perc, 12 pont)

Šamorín–Piešťanské Čajky 51:86

(26 perc, 17 pont)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?