Rossi: Tankok ellen játszunk

magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott ma (21.00) Németország ellen lép pályára Münchenben az Eb csoportkörének zárófordulójában. Ha Szalai Ádámék nyernek, biztosan ott vannak a nyolcaddöntőben. 
 

Magyar siker esetén Marco Rossiék négy ponttal már biztosan nem végezhetnek az F csoport harmadik helyénél rosszabb pozícióban, pont a németeket megelőzve. Így mivel a három befejeződött csoportból kettőben hárompontos a harmadik, biztossá válna, hogy a magyarok továbbjutnának a nyolcaddöntőbe.
Papíron ugyanakkor a második hely is elérhető, ehhez a magyar győzelmen túl a címvédő portugálok vereségére lenne szükség a világbajnok franciákkal szemben.
A németek számára a döntetlen mindenképpen nyolcaddöntős szereplést érne, győzelemmel csoportelsők is lehetnek, viszont vereséggel kiszolgáltatottá válna a helyzetük, mert ha közben a portugálok pontot szereznének a franciák ellen, akkor Joachim Löw együttese csoportutolsóként kiesne.


Bátran kell focizni
A magyar válogatott kezdőjében valószínűleg az előző két meccshez hasonlóan minimális lesz a változtatás. Szalai Ádámot egy ütközés után le kellett cserélni a franciák elleni meccs első félidejében agyrázkódás gyanúja miatt, de a Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a németek ellen játszhat. A másik oldalon Thomas Müller sérülés miatt biztosan hiányozni fog.
A legnagyobb kérdés, hogy a magyar játékosok hogyan fogják bírni fizikálisan a csoport harmadik meccsét a németek ellen. Kiváltképpen igaz ez annak fényében, hogy a németeknek két szélvészgyors szélsője van Joshua Kimmich és Robin Gosens személyében.
Ugyanakkor Willi Orbán a meccs előtt elmondta, hogy nagyon is jól bírják fizikálisan a terhelést, mert a szakmai stáb remekül felkészítette őket. A németek elleni sorsdöntő találkozóról elmondta: ugyanazzal az elánnal kell kimenniük a pályára, mint az első két találkozón. „Maximálisan oda kell figyelnünk, a taktikai utasításokat betartva kell bátor focit játszanunk. A világbajnok ellen is tudtunk néha előre játszani, ezt kell jobban megerősíteni, és a védekezésre is jobban kell figyelni. Egy mérkőzésen minden előfordulhat, úgy fogunk kiutazni, hogy megpróbáljuk megnyerni. Azt meg tudjuk ígérni, hogy mindent bele fogunk adni. Mentálisan, szervezettségben vagy a játékosok minőségében a német a legkomplexebb csapat a csoportunkban. Sokat presszingelnek, bár ez a franciák ellen még nem volt jellemző rájuk, a portugáloknak már nehezebb dolguk volt a labdakihozataloknál. Együtt védekeznek, előre védekeznek, amire majd a támadóinknak is figyelni kell.”


Neuertől jobbnak lenni
„Különleges meccs lesz ez számomra, a németek csapatából több játékossal játszottam, illetve ellenük fociztam már, és az Allianz Arénában is többször pályára léptem már. A németeket pont úgy kielemeztük, mint a portugálokat és a franciákat, remélem, annyira sikeresek leszünk, mint a 84. percig a portugálok ellen és a franciák ellen voltunk – mondta Gulácsi Péter a meccs előtti sajtótájékoztatón. A magyarok kapusát Manuel Neuerről is kérdezték. – Az lesz a célom, hogy a mai meccsen sikeresebb legyek, eggyel több védésem legyen, eggyel több nagyobb bravúrom legyen, mint Neuernek, és ez már egy jó alapja lehet a továbbiaknak. Próbáljuk a lehető legjobbunkat nyújtani, fókuszálni a németek elleni találkozóra, tudjuk, hogy hatalmas lehetőség előtt állunk, az egész nemzetért játszunk.”


„A foci egyszerű játék”
„Mondhatjuk, hogy jobb teljesítmény kell a németek ellen, mint a franciák ellen – kezdte a kedden a meccs előtti sajtótájékoztatót Marco Rossi, a magyarok szövetségi kapitánya. – Mondtam a srácoknak, hogy jó meccset játszottunk a portugálok ellen, a franciák ellen pedig még tovább fejlődtünk, itt Münchenben pedig még jobb teljesítményt kell nyújtanunk. A foci egyszerű játék, ha nálad van a labda, támadnod kell, ha nem birtoklod, védekezned kell. Általában az a csapat birtokolja a labdát, amely jobb technikai adottságokkal rendelkezik. Ha azt gondoljuk, hogy mi fogjuk többet birtokolni a labdát, akkor biztosan hat gólt fogunk kapni ettől a német válogatottól. Koncentrálnunk kell, nagyon taktikusan fogunk játszani, hogy legyen esélyünk gólt, gólokat rúgni. Egy tank ellen lépünk pályára – otthon Olaszországban tanknak hívjuk a német válogatottat. Mondhatjuk, hogy a mi fizikai felkészültségünk le is hagyta az előző ellenfeleinket. A mostani magyar csapat egy az egy elleni ütközetekbe mindig beleáll, ahogy az egész összecsapásba is. Van jogunk hinni a továbbjutásban, azért, mert kemény munkát tettünk bele az eddigiekbe, meg kell próbálnunk győzni, erre készülünk közösen már 35 napja. Arra, hogy megverjük a németeket, a tökéletességre kell törekednünk, és reménykedni, hogy Németország nem tudja a legeslegjobbját nyújtani” – fejtette ki Rossi. 
A magyar csapat feladatát nemcsak a bombaerős német válogatott nehezíti, de az is, hogy ezúttal nem űzi-hajtja majd őket 50 ezer magyar drukker, mint a Puskás Arénában. Ezúttal idegenben kell helytállnia úgy, hogy a Münchenben engedélyezett 14 000 néző többsége német lesz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?