Rooney motiválja a rózsahegyieket

<p>A Videoton fölényes idegenbeli sikere után nyugodtan várja a mai visszavágót, a trencséniek viszont előny nélkül utaztak Izraelbe. A Slovannak, a Ferencvárosnak és a zsolnai csapatnak a hazai vereség után bravúrra van szüksége, hogy bejusson a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójába.</p>

Mareš gólokat ígér

A hazai 1:0-s vereség után rázós meccs vár a Slovanra a dán Lyngby vendégeként. Bánhatják az égszínkékek, hogy Pozsonyban rengeteg helyzetet elpuskáztak. „Az első meccset saját magunk rontottuk el. Nem akarjuk magunkat kibeszélni a balszerencsére, itt az alkalom a javításra” – mondta a TA3-nak Borisz Szekulics, a pozsonyiak szerb csapatkapitánya. „Elszántan utazunk Dániába, tudjuk, mekkora a tétje az összecsapásnak. Kíméletlenül ki kell használnunk a helyzeteket, mert gólokat kell rúgnunk a továbbjutáshoz. Nagyon jól jönne egy korai a találat. Meggyőződésem, hogy ott leszünk a kvalifikáció harmadik körében” – jelentette ki Jakub Mareš, a Slovan cseh csatára. A 17 órakor kezdődő találkozót az STV 2 közvetíti.

Effektívebben játszani

Egy hete Myjaván hiába játszottak jelentős fölényben a trencséniek, csak 1:1-re játszottak a Bnei Yehudával, így az izraeli együttesnek a gól nélküli döntetlen is elég a továbbjutáshoz. „Jóval effektívebbnek kell lenni a támadójátékunknak, mint az első meccsen, ha ott akarunk lenni a 3. körben, feltétlenül gólt kell rúgnunk. Saját játékunkkal akarunk eredményesek lenni” – mondta Martin Ševela, a trencséniek vezetőedzője. „Nem szabad kapkodnunk, türelmesen kell futballoznunk. A hazaiak várhatóan ismét a védekezésre helyezik a hangsúlyt, remélem, gyors szélsőjátékkal megbontjuk a hátvédsorukat. Hasonló meccsre, de jobb eredményre számítok, mint Myjaván” – szögezte le a 25 éves Jakub Paur, aki kiegyenlített az első találkozón. A párharc győztese a szentpétvári Zenittel találkozik. A 19 órakor kezdődő meccset a Dajto közvetíti.

Sapara nélkül sem félnek

A rózsahegyiek egygólos hátránnyal, a beteg játékmester, Marek Sapara nélkül is bizakodva utaztak a Brann Bergen otthonába. „Nagyon nehéz meccs vár ránk, kár, hogy egy hete peches vereséget szenvedtünk. A zárt védekezésből gyors kontrákat akarunk vezetni, bízom benne, hogy ezúttal több szerencsénk lesz, mint az első meccsen. Legalább egyszer be kell találnunk – jelentette ki a TA3-nak Ján Maslo, a rózsahegyiek tapasztalt középső védője. – Tizenegy év után tértünk vissza a nemzetközi kupaporondra, és nem akarjuk kihagyni a lehetőséget, hogy Wayne Rooney ellen szerepeljünk. Hiszen a továbbjutó a következő körben az Evertonnal csap össze. Igazi futballünnep lenne, ha a liverpooli csapatot fogadnánk.” Az összecsapást az STV 2 élőben közvetíti.

Csak formalitás

A székesfehérváriak múlt héten 3:0-ra győztek az észt Nömme Kalju vendégeként, így a 21 órakor kezdődő felcsúti második felvonás formalitásnak tűnik a selejtező második fordulójában, ennek ellenére a magyar bajnoki ezüstérmes nyerni szeretne. „A célunk az, hogy kettős győzelemmel jussunk tovább” – jelentette ki a klub honlapján Géresi Krisztián, aki szerint egyelőre nem foglalkoznak a következő lehetséges ellenféllel, a francia Girondins Bordeaux együttesével. A Nömme Kalju 19 fordulót követően harmadik helyen áll az észt bajnokságban, de hétvégén nem lépett pályára. A Videoton vasárnap kezdte meg szereplését a magyar bajnokságban, melynek nyitófordulójában meglepetésre csak 1:1-es döntetlent ért el az újonc Balmazújváros ellen. A meccset a Duna World közvetíti.

Doll: Küzdeni fogunk!

A Ferencváros 4:2-es hazai vereség után utazik a dán Midtjylland otthonába, a továbbjutás kiharcolásához legalább három gólt kellene szereznie a 19 órakor kezdődő összecsapáson (a Duna World közvetíti). Ez különösen nagy bravúr lenne egy olyan csapat ellen, amely két éve főtáblára jutott az Európa Ligában, sőt a csoportból is továbblépett, a legjobb 32 között végül a Liverpool állította meg. A zöld-fehérek vezetőedzője, a német Thomas Doll azonban nem adja fel: „Amíg egy százalék esélyünk van, addig küzdeni fogunk. Ez a Ferencváros, mi sosem adjuk fel. Tartozunk ezzel magunknak, a szurkolóknak, a klubnak. Nehéz lesz, nagyon nehéz, de harcolni fogunk Dániában is” – szögezte le Doll. A párharc továbbjutója a lengyel Gdyniával találkozik. (sz. z., MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?